L’Alameda de Camilo Sesto, una de les artèries comercials més importants d’Alcoi, té una quantitat important de locals comercials buits. Dels 134 locals comercials del carrer, 23 estan desocupats, la qual cosa suposa un 17% del total. El Partit Popular d’Alcoi considera “urgent” que l’Ajuntament prenga mesures per a donar suport a l’obertura de nous comerços.

La regidora del PP Lirios García considera “preocupant” el resultat del treball de camp realitzat en les últimes setmanes, amb anàlisis de la situació dels comerços i converses amb els comerciants. “Un 17% dels locals estan buits i aquesta dada, encara que és negatiu encara ho és molt més si fitem la zona d’estudi des del carrer d’Alfafara fins al pont de la Petxina”, adverteix la regidora. Aqueix tram concret compta amb 19 locals, 12 dels quals estan lliures. “Una ciutat amb vocació comercial com Alcoi no pot permetre’s que el tram final del carrer tinga el 63% dels locals buits”.

García insisteix que la situació “és molt inquietant”. Al seu judici, “Alcoi ha de ser una ciutat d’atracció comercial per a les comarques de voltant, els nostres comerços haurien de ser un reclam i no obstant això estem presenciant el continu tancament de negocis”.

El PP, raona García, advoca perquè el Govern del PSOE aplica en L’Alameda mesures similars a les ja existents en la zona Centre. “Les ajudes a l’obertura de comerços en el Centre ha tingut bona resposta, per això pensem que no sols han de mantindre’s aquestes mesures, sinó ampliar-les a altres zones de la ciutat”. El PP ja va sol·licitar al juliol l’ampliació de les ajudes al carrer de Entenza, on 45 locals romanen tancats. El PSOE va rebutjar la proposta. “El Govern ha d’eixir al carrer per a conéixer la situació real de la ciutat i promoure que tots els barris disposen d’ajudes per a la implantació de nous negocis”, manifesta la regidora.
Lirios García avança que el Partit Popular d’Alcoi continuarà treballant en aquesta línia de suport al comerç local i aquest tipus d’anàlisi el durà a terme en totes les zones comercials d’Alcoi. “El mètode de treball és molt clar: recollir tota la informació, analitzar-la i plantejar solucions per a millorar la nostra ciutat”, conclou.