Alcoi acollirà demà dijous 17 d’octubre a més de 30 municipis de la Comunitat Valenciana en les I Jornades sobre Ciutats Amigues de la Infància de la província d’Alacant, una trobada en el CADA IVAM coorganitzat per les tres localitats de la província que ja compten amb aquest reconeixement (Alcoi, Xàbia i Teulada-Moraira). La jornada serà en l’IVAM CADA Alcoi de 9 a 17.15 hores.

Aquestes ciutats i UNICEF Comité Comunitat Valenciana oferiran als assistents un espai de formació i intercanvi d’experiències amb governs locals, personal tècnic i professionals interessats a treballar a favor de la infància i l’adolescència. A més, els representants polítics d’Alcoi, Xàbia i Teulada-Moraira participaran en la inauguració de les jornades.
El tindrà lloc en la sala d’actes de l’IVAM CADA Alcoi i serà presentat a les 9,30 hores, per l’alcalde de la nostra ciutat, Toni Francés, acompanyat per la regidora d’Infància de Xàbia, Montse Villaverde i l’edil de Joventut de Teulada-Moraira, Aitor Llobell.

Els participants coneixeran amb detall el procés de candidatura i obtenció del reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància; escoltaran l’experiència d’altres municipis de la Comunitat Valenciana amb àmplia experiència en polítiques municipals d’infància, i podran treballar aspectes pràctics com la posada en marxa de consells de participació infantil i l’elaboració de plans locals d’infància i adolescència.
A més, la directora general d’Infància i Adolescència de la Generalitat Valenciana, Rosa Molero, compartirà els avanços en l’elaboració de l’Estratègia d’Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana.
Com no podia ser d’una altra manera, els xiquets, xiquetes i adolescents que formen part del Consell Local d’Infància i Adolescència d’Alcoi, participaran en les jornades per a oferir la seua visió sobre la seua participació en les polítiques del seu municipi.

La regidora d’Infància i adolescència de l’ajuntament d’Alcoi, Aranza de Gràcia, destaca “el nostre govern està molt implicat amb la infància i adolescència i una mostra d’això és que per primera vegada tenim una regidoria dedicada en exclusiva als temes de la infantesa i adolescència”.

“Hem de tindre en compte que una ciutat que pensa en la infància és una ciutat que pensa en el futur de tots. En ella, els xiquets i adolescents són agents actius, opinen sobre el que els afecta i les seues veus són tingudes en compte. Pensem amb la infància de manera transversal, des de l’educació a la cultura, els parcs, la sostenibilitat, la igualtat de gènere o la salut, l’esport, etc.”, conclou, de Gràcia.

Sobre Ciutats Amigues de la Infància
Ciutats Amigues de la Infància és una iniciativa internacional d’UNICEF que busca promoure el compliment dels drets de les xiquetes, els xiquets i els adolescents d’acord amb la Convenció sobre els Drets del Xiquet en l’àmbit local. A Espanya és liderat per UNICEF Comité Espanyol des de l’any 2001 en aliança amb el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, l’Institut Universitari de “Necessitats i Drets de la Infància i l’Adolescència”.
www.ciudadesamigas.org
Recordem que Unicef reconeixia a la nostra ciutat amb el segell de “CIUTATS AMIGUES DE LA INFÀNCIA D’UNICEF”, el passat 27 de novembre.

Sobre UNICEF
UNICEF treballa en alguns dels llocs més difícils per a arribar als xiquets i xiquetes més desfavorits del món. En 190 països i territoris, treballen per a cada xiquet, a tot arreu, cada dia, per a construir un món millor per a tots.

Cartell