El Partit Popular d’Alcoi qüestiona el resultat del pla de lloguers socials per a joves que la Conselleria d’Habitatge, en col·laboració amb l’Ajuntament, va activar en 2018. El populars asseguren que dels 14 pisos oferits pel programa només 4 van ser concedits a joves. La regidora del PP Amalia Payá lamenta el “fracàs” d’un pla que pretenia pal·liar les dificultats d’accés a l’habitatge dels joves d’Alcoi.

El programa va oferir a l’octubre de 2018 un total de 14 habitatges, huit en el grup del Camí 40 i sis entre la plaça dels Xiques i el carrer de Barbacana. A aquests pisos públics podien optar joves de 18 i 35 anys amb baixos recursos. La regidora del PP explica que el pla només va rebre 7 sol·licituds, de les quals només 4 complien els requisits, per la qual cosa únicament aqueixes quatre van ser adjudicades. Davant la falta de demanda, l’Ajuntament va atorgar els habitatges sobrants a altres col·lectius vulnerables.

Payá no oculta la seua “decepció” pel resultat del programa, que el Govern local, del PSOE, va atribuir en comissió informativa al “estigma” de les zones en les quals la seua situen els habitatges oferits. “L’Ajuntament i la Generalitat van anunciar a so de bombo i platerets un pla d’habitatge per a joves que, un any després, a penes ha tingut demanda”, assenyala la regidora.

La regidora explica que, en lloc de millorar les condicions del programa per a donar una resposta real a les necessitats d’habitatge dels joves, la Generalitat ha decidit no llançar una nova convocatòria. “És una irresponsabilitat deixar d’oferir aquests lloguers socials”, critica Payá. Segons assenyala, “aquests plans són una oportunitat perquè els joves puguen accedir a un habitatge”. Per a aconseguir-ho, explica, “han de ser efectius i atractius i no un llistat de pisos públics que estan buits perquè ningú vol viure en ells”. Segons el parer de Payá, la Generalitat hauria de “canviar l’enfocament d’aquestes convocatòries perquè les ofertes d’habitatge atraguen als joves i puguen optar a elles”.