L’IES Cotes Baixes ha acollit aquest matí la presentació de la “Convocatòria d’Ajudes Dualiza”, llançada per Fundació Bankia i l’Associació de Centres de Formació Professional FP empresa per a impulsar aquesta branca formativa que forma un dels pilars més importants del sistema educatiu actual. A la cita, han acudit directors i caps de departament dels centres de la província d’Alacant amb l’objectiu d’informar-se sobre les condicions d’aquesta convocatòria i poder elaborar projectes per a concórrer a aquesta.

Carlos Navas, membre de l’executiva de l’Associació de Centres de Formació Professional FP empresa, ha manifestat que “no importa la dimensió del projecte, ni del propi centre educatiu, cal llançar-se i presentar-se a aquesta convocatòria per a contribuir al desenvolupament de la FP Dual que actualment, i gràcies a la contribució de molts agents, està en un bon moment, però cal continuar treballant perquè siga un camí molt fort a nivell educatiu”.

Per part seua, Ricard Guillem, de Fundació Bankia ha desgranat les qüestions més importants d’aquesta convocatòria que, com ha ressaltat, “té com a objectiu promoure projectes de col·laboració entre centres educatius i empreses en el marc de la formació en alternança per a expandir la cultura de treball en xarxa entre els diferents agents que coexisteixen en l’ecosistema de la formació professional”. Ha puntualitzat que “aquesta iniciativa posa l’accent principalment a incentivar projectes que se centren en investigar i millorar la qualitat d’aquesta branca de l’educació”.
El termini d’inscripció de candidatures es donarà a conéixer la setmana que ve en la web www.dualizabankia.com.

Cotes Baixes, un expert en les “Convocatòries Dualiza”
L’IES Cotes Baixes ha sigut beneficiat en dues edicions de la convocatòria, per projectes realitzats en col·laboració amb l’IES Canastel (Alacant) i l’IES la Marxadella (Torrent). Totes dues iniciatives amb una gran base social, com ha indicat el director del centre, Fernando Sansaloni “un ingredient essencial per a l’IES Cotes Baixes, per al nostre centre és primordial que cadascun dels projectes que es posen en marxa marquen als alumnes i els oferisquen un reforç positiu que els impulse a continuar formant-se i a posteriori a conquistar el món laboral”.
Un d’aquests projectes, com bé ha explicat el cap d’estudis d’FP, Ricardo Soler, va ser un vehicle d’inèrcia realitzat amb plàstic per a reivindicar l’ús massiu d’aquest material, així com la gran quantitat de residus plàstics que s’acumulen en les masses d’aigua. Com ha indicat “en aquest projecte es van treballar dos vessants, d’una banda, la part automobilística i per una altra l’impacte dels plàstics en el Medi Ambient, particularment en els oceans amb el qual van realitzar un estudi i van elaborar unes xarrades que posteriorment van impartir en altres centres educatius”.
Soler destacava l’actuació que aquest vehicle va tindre diumenge passat en el “IV Campionat de Vehicles d’Inèrcia de la Comunitat” en el qual els alumnes van collir els dos primers llocs en la categoria ‘CX’ i ‘GX Lleugers’ i un segon i un tercer lloc en la classificació general. Un fet que com sentenciava Soler “mostra que la motivació dels alumnes està en un nivell altíssim i la causa sens dubte, és l’execució de projectes motivadors que els impliquen i que els facen sentir-se realitzats”.