Els membres del Comité Executiu de Xarxa FP es van reunir a la ciutat de Berlín, a Alemanya, per a revisar la implementació del pla de treball 2019 i explorar nous projectes i associacions per a 2020. L’Ajuntament d’Alcoi va estar present en la celebració del 40 Comité Executiu de Xarxa FP de la mà de la seua Mobility Manager, Magui Candela. Alcoi forma part d’aquesta xarxa que, enguany, ha celebrat el seu 20 aniversari des de 2012.

Durant la celebració del Comité Executiu, respecte a la implementació del pla de treball, es va revisar el qüestionari que permetrà als estudiants i staff avaluar els serveis de Xarxa FP, a fi de trobar empreses adequades i valorar aspectes relatius al suport addicional que brinden les ciutats: allotjament, acolliment, seguiment de pràctiques, comunicacions, possibilitats que ofereix la ciutat… Els resultats d’aquesta enquesta s’exposaran per primera vegada durant la pròxima Assemblea General 2020.

La implementació de l’enquesta d’usuaris va ser una recomanació de l’Auditor Extern ISO 9001. En aquest sentit, el juny passat Xarxa FP va renovar la certificació de qualitat ISO 9001: 2015 per als pròxims tres anys (2019-2022) període durant el qual totes les ciutats membre seran auditades.

Pel que fa a l’estratègia d’ampliació de la xarxa, s’estan realitzant gestions amb les ciutats de Roskilde (Dinamarca), Lovaina (Bèlgica) i Groningen (Països Baixos) per a la seua inclusió en l’organització. També es va plantejar per primera vegada, començar a explorar possibles associacions més enllà d’Europa. Els membres del Comité Executiu també van revisar el pressupost actual i van plantejar una proposta econòmica per al pròxim exercici. Així mateix, van treballar en l’organització de l’Assemblea General 2020, que tindrà lloc el pròxim 18 de febrer en Viborg, Dinamarca.
El regidor d’educació, Alberto Belda, destaca el paper l’evolució de Xarxa FP: «Cal destacar la importància d’estar en el Comité Executiu de Xarxa FP, una xarxa que segueix creixent i ampliant el nombre de països en els que està present donant més oportunitats de mobilitat als alumnes i staff dels països membres. També són importants les avaluacions que realitzen per a que tots els membres puguen millorar en aquells aspectes que ofereixen: empreses, allotjaments, destinacions atractives, enfocant-se cap a la millora continua del nostre servei».

Xarxa FP és una associació europea sense ànim de lucre que reuneix 33 ciutats de 15 països (Alcoi (ÉS), Antwerpen (BE), Barcelona (ÉS), Berlín (DE), Breda (NL), Brussel·les (BE), Constanta (RO), Gandia (ÉS), Granada (ÉS), Hamburg (DE), Kokkola (FI), Kuopio (FI), Lisboa (PT), Madrid (ÉS), Mislata (ÉS), Munic (DE), Oulu (FI), Palerm (IT), Reus (ÉS), Roma (IT), Rovaniemi (FI), Sète (FR), Skelleftea (ES), Tartu (EE), Tolosa (FR), Ventspils (LV), Viborg (DK), Westerburg (DE), Zwolle (NL) i les recentment incorporades Espoo (FI), Herning (DK), Lublin (PL) i Praga (CR).

Set ciutats; Munic (Presidència), Barcelona (Secretaria), Roma (Tresoreria), Alcoi (ÉS), Rovaniemi (FI), Berlín (DE) i Tolosa (FR) són les integrants del Comité Executiu de Xarxa FP, la xarxa europea de referència en la mobilitat d’FP. Xarxa FP va ser fundada en 1999 per l’Ajuntament de Barcelona, qui va proposar la creació d’una xarxa de ciutats amb l’objectiu de promoure una infraestructura sostenible entre les administracions locals, les empreses i els centres de Formació Professional per a desenvolupar estratègies de mobilitat comunes en estreta col·laboració amb els sectors productius.