El passat mes de setembre l’Ajuntament d’Alcoi va sol·licitar l’adhesió al Fons d’Impuls Econòmic per al proper any. Un instrument que ha de permetre poder fer front a les possibles sentències desfavorables, per valor d’uns 2,7 Milions d’euros, degut a les denúncies interposades per TUASA i FCC contra l’Ajuntament d’Alcoi per no estar d’acord amb la revisió de preus del contracte.

Des de Podem es porta molt de temps treballant en models per a la recuperació dels serveis bàsics privatitzats com poden ser l’aigua, la neteja viària i la recollida de brossa, el transport públic o la neteja d’edificis públics. I ara que en Alcoi estan apunt de finalitzar alguns contractes com el de l’aigua o el transport públic o ens trobem amb d’altres ja finalitzats com el de la neteja d’edificis públics i amb denúncies damunt de la taula, opinen que “tenim l’oportunitat de recuperar aquests serveis privatitzats”.

Segons afirma el portaveu de Podem, Cristian Santiago “Ens trobem davant d’una finestra d’oportunitat única per a recuperar serveis bàsics privatitzats. En Podem, que portem en el nostre ADN la defensa de lo públic, veiem com una irresponsabilitat perpetuar aquest model de gestió a la nostra ciutat. I tenim l’obligació de revertir-lo perquè és molt més car, no millora en absolut el servei que es dóna a la gent i, sobretot, perquè ara tenim damunt dels nostres caps l’espasa de damocles de les denúncies d’FCC i TUASA. Per això des de Podem animem al PSOE a treballar per la remunicipalització d’aquests serveis.”

Perquè, segons afirma el portaveu de Podem “ja n’hi ha prou de mantindre les privatitzacions dels serveis bàsics com l’aigua, la neteja viària o el transport públic. Perquè estem pagant un «pastón» i, damunt, aquestes mateixes empreses que ens presten el servei, com TUASA o FCC, ens interposen denúncies per valor d’uns 3 Milions d’euros. Una autèntica barbaritat.”

I, per tot això, conclou Cristian Santiago “és moment que el Govern Municipal del PSOE prengui decisions valentes que milloren el dia a dia de la gent, amb una gestió responsable dels recursos públics que ajuden a donar més i millors respostes a totes les necessitats de la gent. I això, en aquests moments, passa per començar a recuperar els serveis privatitzats, és a dir, revertir eixe model que tant li agrada a la dreta.”