“El Govern d’Alcoi, del PSOE, ha abandonat la política d’accessibilitat”. Així ho assegura el portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament, Quique Ruiz, que critica l’escassa voluntat de l’executiu per a treballar per una ciutat sense barreres i que no discrimine. El regidor assegura que el grup de treball creat en 2016 no es reuneix des de juliol de 2018 mentre la ciutat segueix sense comptar amb una nova Ordenança d’Accessibilitat i incompleix terminis i inversions d’obres fixades en el Pla d’Accessibilitat.

El PP ha constatat que l’accessibilitat “no és una prioritat per al Govern socialista” d’Antonio Francés, que al juliol va rebutjar una moció per a posar en marxa un Pacte per l’Accessibilitat, tal com reclamen els col·lectius de mobilitat reduïda. “Ens va sorprendre que el PSOE rebutjara la nostra proposta i més que assegurara que el que demanàvem ja estava en marxa”, raona el portaveu del PP. “Ara hem comprovat que, lamentablement, no és així”, afig.

És el cas de la comissió d’accessibilitat que recollia el pacte i les funcions del qual el PSOE atribueix a un grup de treball dels pressupostos participatius, d’on va eixir la proposta de redactar l’actual Pla d’Accessibilitat. Aqueix grup, que no compta amb tots els col·lectius de mobilitat reduïda, no es reuneix des del 23 de juliol de 2018. Des de 2016 només ha celebrat set reunions.

“La participació és mínima i, a més, les peticions dels col·lectius no són ateses”, explica Ruiz. Com a exemple cita les contínues peticions per a crear la comissió i fins i tot la figura del coordinador d’accessibilitat de l’Ajuntament. El més greu, segons el parer de Ruiz, són els incompliments dels compromisos adquirits pel Govern en aquestes reunions. Com a exemple, cita l’aprovació de la nova Ordenança d’Accessibilitat, que el PSOE va anunciar per a abans de final de l’any 2018. “Res s’ha sabut des de llavors”, lamenta l’edil del PP.

Ruiz també critica l’incompliment, diuenm ” del compromís d’invertir 500.000 euros anuals en la millora de l’accessibilitat, una quantitat que el PSOE va elevar a un milió d’euros durant la campanya electoral”. “Estem en l’últim trimestre de l’any i ni tan sols s’han debatut les accions amb els col·lectius implicats”, apunta Ruiz, que reclama al Govern socialista “que convoque a les entitats de manera urgent i pacte les intervencions a realitzar en matèria d’accessibilitat”.

El portaveu del PP retrau al Govern que rebutjara el juliol passat una proposta “dient que estaven en marxa mesures que o estan paralitzades o no han començat a treballar-se”. Com ja va denunciar el PP l’abril passat, l’Ajuntament només havia realitzat actuacions per valor de 647.100 euros, el 13,67% dels 4,7 milions previstos en el pla per als seus cinc primers anys de vigència. Segons el PP, la previsió d’actuacions de la primera fase del pla conclourà en 2021 amb un 42% de les inversions per realitzar.