“Una vegada més, el govern municipal ha pres als alcoians i alcoianes per «bovets», si totes les veïnes i veïns del centre d’Alcoi esperen des de fa 2 anys el començament de les obres de Sant Francesc, placeta de la Creu Roja i la Plaça Ramón i Cajal, ara ens anuncien que van a tornar-se a posposar degut al canvi del model de llambordes i paviment triat per a la zona. Tenim dos acords de la Mesa del Centre, un per cada any d’existència, sense acomplir. És una falta de respecte de cara a tota la ciutadania” afirma la regidora de Compromís,  Elisa Guillem.

Gràcies a la Mesa del Centre es va aprovar un pla d’acció que tots els partits van signar. De les primeres accions les obres a la zona esmentada encara no estan ni licitades. “És a dir que d’això fa dos anys i encara no hem acabat ni amb les primeres accions aprovades per tota la Mesa. Es va afirmar que es farien després del Nadal passat, com que no va poder ser, ho varen posposar per a després de Sant Jordi. Com que tampoc va poder ser, hem preguntat en diverses comissions i a la comissió informativa del 4 de setembre el govern ens va informar que les obres es licitarien la setmana del 9 de setembre. Bé, doncs ara tampoc es faran… la primera excusa era que estava tramitant-se per incloure el projecte dins la subvenció d’EDUSI i després s’havia de licitar. Ara resulta que s’ha endarrerit la licitació perquè van a canviar el tipus de llambordes i paviment que, en principi es volia posar”, critiquen des de Compromís.

La regidora de Compromís afirma que: “Com es veu, el nostre govern no té com a prioritat millorar el centre, dona igual que les veïnes i veïns denuncien l’estat dels carrers, de l’ocupació il·legal, del tràfic d’estupefaents… dona igual el compromís amb els diferents agents socials, culturals, educatius… El govern no compleix amb els acords de la Mesa del Centre, i només hem comentat els del primer any, no cal ni parlar del segon. I això és molt greu, ja que la confiança dels ciutadans queda molt minvada. Això si, no es preocupeu, que farem un Gran Hermano a la plaça i segur que estem tots/es contents”.