L’òrgan participatiu de la ciutat que dóna veu a la joventut i infantesa alcoiana ha renovat els seus membres i després d’intenses setmanes de campanyes i votacions, els elegits van prendre possessió, el divendres, en l’edifici del Centre Cervantes Jove (CCJ). Des del govern destaquen que la població en edat infantil i adolescent suposa el 20% de la població alcoiana, pel que cal escoltar i donar veu a les seues necessitats, sobretot, si és té en compte que ells no són només el futur d’Alcoi sinó que són, també, el present de la ciutat.
L’alcalde, Toni Francés, va estar present per a donar la benvinguda als nous membres del CLIA i animar-los a proposar i participar amb la intenció de fer un Alcoi millor, una ciutat per a totes i tots independentment de la seua edat. Francés també va destacar, l’interés de tots ells en presentar-se i la feina realitzada per convéncer als seus companys de què serien uns grans representants.
En la reunió, estaven presents tant als nous membres com les seus famílies, per a què els pares també conegueren què era i què es fa en el CLIA així com la importància que aquest òrgan té per a la ciutat. Durant la vesprada, els membres més antics van preparar una dinàmica per a que els nous membres digueren què esperaven del CLIA, que els agradava d’Alcoi que volien canviar.
Amb aquesta renovació, el Consell inicia una nova etapa després de la seua constitució en novembre de 2017. En total, en l’actualitat el CLIA compta amb 42 membres, 38 consellers i quatre ajudants, donant representació a tots els centres educatius de la ciutat tant de cursos de primària, secundària com de batxillerat.
La regidora de polítiques inclusives, Aranza de Gracia, recorda l’aposta decidida de la ciutat per donar veu i tindre molt present als infants i joves de la ciutat a través de diferents accions. En 2017 es constitueix el CLIA i, el mateix any, es posen en marxa els primers pressupostos xiquets sota el nom d’«Educació per a la participació, que aquest any han complit amb la seua tercera edició». En 2018 s’aprova el Pla Municipal d’Infància i Adolescència d’Alcoi i en octubre de 2018, Alcoi es reconeguda com a Ciutat Amiga de la Infància per UNICEF.