El programa «INMPULS», una de les iniciatives municipals per a dinamitzar econòmicament la ciutat, ha donat aquest any, el nombre més gran d’ajudes des de la seua creació, un total de 58, amb un import de més de 45.000 euros essent el 100% de l’import sol·licitat per aquells que s’han presentat a les ajudes. L’edició també ha superat la quantitat que es va donar l’any 2018, augmentat un 20% el global de la subvenció concedida.

La nova edició i el programa en el seu conjunt, s’ha avaluat, tal com es realitza des de la regidoria anualment, per adaptar-lo a les necessitats actuals d’emprenedors i empreses. Després d’aquesta avaluació, i de la mà dels agents econòmics de la ciutat, s’ha decidit que l’any que ve es mantindrà el mateix pressupost per als emprenedors i s’aportarà una dotació econòmica per a empreses en procés de consolidació.
L’import atorgat per «Inmpuls» en l’edició 2019 és superior al que es va donar en 2018, suposant, en total, un 20% més. D’altra banda, destaca que s’han donat el 100% de les ajudes sol·licitades en aquesta edició per a les tres línies d’actuació: Micro, Arrend Alcoi i Empren. Per línies, Empren, contempla 21 ajudes; Micro,14 projectes subvencionats i ArrendAlcoi, ha finançat 23 iniciatives. El total, en 2019, el global concedit ascendeix a més de 45.000 euros. D’altra banda, cal recordar que des del seu inici en 2103, «Inmpuls» ha donat un total de 279 ajudes.

Empren és la línia per a donar suport econòmic a les persones emprenedores en el període de desenvolupament del seu projecte d’empresa que estarà tutelat per l’Àrea de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Alcoi, la Cambra de Comerç d’Alcoi, el CEEI i el Campus d’Alcoi de la Politècnica de València. Micro tracta de donar suport i incentivar la creació i localització de microempreses a Alcoi i Arrend subvenciona les despeses de lloguer de local o nau industrial per implantar un negoci a Alcoi.

Alberto Belda, regidor d’Ocupació i Empresa, fa balanç del programa, «hem de ressaltar que el 100% de les empreses que s’han presentat han rebut el 100% de les sol·licituds, donant un total de 58 ajudes «Inmpuls», més que cap altra anualitat».

L’edil delegat d’Empresa també anuncia novetats per al programa de l’any vinent: «A banda del programa «Inmpuls» creat en 2013 per a impulsar a les empreses de nova creació, l’any vinent anem a treballar per a ajudar a aquelles empreses que ja estan en funcionament però que necessiten el suport de l’administració per a acabar de consolidar-se en el seu sector». Des del govern es destaca la importància de recolzar no només la creació de negocis sinó també els primers anys de trajectòria que és on les noves empreses tenen més dificultats per l’exigència de l’actual mercat, ja que s’ha de competir en un entorn global, molt exigent i competitiu.

El programa de dinamització «Inmpuls» es complementa amb altres iniciatives per ajudar al desenvolupament econòmic de la ciutat. Entre aquestes iniciatives està Activa Àgora, en col·laboració amb el CEEI Alcoi-València, o les ajudes comercials per implantar negocis al Centre de la ciutat. L’Ajuntament d’Alcoi també col·labora amb associacions empresarials, agents educatius i altres entitats, donant suport als seus programes.