La tercera planta de l’IVAM CADA ALCOI, gestionada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi que va ser inaugurada ara fa un any, acull el projecte del Consorci de Museus, «The Wrong new digital art biennale». Un esdeveniment global amb l’objectiu de nodrir la cultura digital d’avui. La seua missió és crear, promoure i impulsar l’art digital contemporani amb una visió de futur mundial.

The Wrong és un esdeveniment que se celebra a nivell mundial i de manera simultània en diferents espais tant virtuals com físics. La part virtual succeeix en internet, en pavellons: espais virtuals seleccionats en qualsevol mitjà accessible en línia on s’exhibeixen obres d’art seleccionades. La part física ocorre en ambaixades: institucions, espais d’art, galeries i espais d’artistes en ciutats de tot el món.

Amb el suport del Consorci de Museus, «The Wrong» s’instal·la per primera vegada en la Comunitat Valenciana, amb l’exposició ‘Epicentre’ que tindrà la seua seu a diferents localitats de la Comunitat Valenciana, entre elles, Alcoi. Així a més de la nostra ciutat està en el Centre del Carme de València, Aldaia, Alacant, Almenara, Benetússer, Benicarló, Castelló, Chelva, El Campello, Elx, Les Coves de Vinromà, Macastre, Orihuela, Potries, Sant Joan d’Alacant, Sant Mateu, Vallada, Vilafamés, Vilafranca i Villanueva de Castellón.

Epicentre reuneix més de 420 obres d’art digitals de 132 artistes internacionals, distribuïdes en més de 20 institucions culturals. La manera d’accedir a les obres és a través d’encaminadors que es distribueixen per diferents punts dels centres culturals, dispositius desenvolupats per a mostrar art digital a totes les persones pròximes amb un telèfon intel·ligent o tauleta, a través d’una connexió wifi. Així mateix per a facilitar l’accés a les obres d’art en algunes poblacions s’han instal·lat també pantalles de vídeo.

Cal recordar que en la tercera planta de l’IVAM CADA ALCOI que ara compleix un any des de la seua inauguració, ja s’ha realitzat diferents exposicions de videoart, començant per l’obra de Damià Jordà, passant per Solbes Arjona fins l’última mostra de vídeos “El somni de la pantalla” d’Ana Esteve Reig que ha estat fins al passat 26 d’octubre.

La quarta edició de The Wrong que obri l’1 de novembre de 2019 fins a l’1 de març 2020 i compta amb més de 180 curadors que han seleccionat més de 2.000 artistes per a mostrar el seu treball en 150 pavellons, ambaixades i encaminadors, en més de 100 ubicacions a tot el món, i en internet. La Biennal se celebra en altres ciutats espanyoles com Madrid, Santander, Bilbao o Palma així com en altres punts de la geografia mundial, en llocs tan diversos com Londres, París, Roma, Amsterdam, Atenes, Brussel·les, Munic, Bangkok, Beirut, Nova York, Chicago, Buenos Aires, Toronto, Cuba, Rio de Janeiro, el Caire o Sydney, entre altres.
En la passada edició The Wrong (de novembre de 2017 a gener 2018) va registrar 12 milions de visitants.