La Guia Municipal d’Activitats Educatives 2019-2020 ja està disponible per a ser consultada per tots els centres educatius alcoians així també com per les famílies. Aquest interessant recull compleix la seua segona edició després de realitzar-se per primera vegada durant el curs passat.  Més de 150 activitats en 16 àrees diferents, recomanades segons l’edat dels participants, comptant amb educació infantil, primària, secundària, batxillerat i FP, però també amb els docents i famílies. El manual permet a tots els centres i públic a què va dirigit conéixer les activitats oferides tant per les diferents àrees municipals com per altres organismes, entitats i infraestructures alcoianes.

Les àrees municipals que ofereixen activitats són un total de 15: Medi Ambient, Educació, Joventut, Política Lingüística, Cultura, Sanitat, Seguretat, Promoció Econòmica, Benestar Social, Igualtat, Turisme, OMIC, Democràcia Participativa (on també participen les associacions de veïns), Festes, Esports i altres organismes. En aquest últim apartat podem trobar des del Mercat de Sant Roc, a Correus, el Campus d’Alcoi de la UPV, Aitex, Aqualia o els Bombers. 

Les activitats també varien molt i entre elles, podem trobar algunes tan conegudes com el «Cicle de Cinema en Valencià», la Mostra de Teatre Escolar, el Dia de la Pau, l’Educació Viària o l’ «Esmorzar Saludable» a museus, xerrades, tallers i, fins i tot, exposicions d’art. Altres àrees on es presenten moltes activitats i que, potser, són més desconegudes per al gran públic són l’àrea d’Igualtat, amb 17 activitats; Prevenció de Conducte Addictives, amb 7 activitats, i Consum amb 20 propostes. També trobem a la guia més de 30 propostes per a famílies i més de 20 pels docents. A la guia s’explica l’activitat, el públic al que va dirigida i els contactes per a poder sol·licitar-la.  

El regidor d’Educació, Alberto Belda, recorda la importància de ser una ciutat educadora i la transversalitat necessària per a aconseguir-ho: «La ciutat també ha de ser un agent educador, que participa activament per a millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans. I aquesta guia és un recull sistematitzat de tot l’esforç que es realitza des de diferents àrees, entitats, institucions i organitzacions, de la mà de la comunitat educativa. La guia ens dóna un mapa clar per a poder oferir activitats al nostre alumnat però també als docents i famílies, activitats de qualitat, educatives, per a formar a les alcoianes i alcoians en totes les àrees no curriculars però, igualment importants en el seu desenvolupament com a persones i ciutadans compromesos amb el món que els ha tocat viure». 

La guia, que consta d’un total de 246 pàgines es pot consultar i descarregar en PDF aci.