Aquest any, de l’11 al 16 de novembre, tenen lloc les Jornades de la Convivència a Alcoi. Una activitat molt consolidada a la nostra ciutat que celebra la seua 32 edició, amb una clara orientació cultural però també festiva, que pretén fomentar la relació entre els majors dels diferents centres alcoians. Unes jornades però, que també volen oferir propostes culturals i d’entreteniment gratuïtes i obertes a totes aquelles persones actives, independentment de la seua edat.

La primera de les activitats serà la Inauguració de l’exposició de pintura “Rincones de Alcoi” en la Fundación Mutua Levante el dilluns 11 de novembre a les 19 hores. Segueixen les activitats de la setmana amb una Exhibició de Taitxí a càrrec de membres de la U.D.P, el dimarts 12 de novembre, a les 18 hores en el seu centre, situat al carrer Gabriel Miró número 12.
El dimecres tornem a tindre la inauguració d’una exposició, en aquest cas, de la “Federació Valenciana d’Aules de Tercera Edat” (FEVATED) pel seu 40 aniversari i projecció d’un vídeo que compta amb la participació d’alumnes d’Alcoi. Aquesta activitat tindrà lloc al Centre Cultural Mario Silvestre a les 17 hores. La vesprada continua amb una exhibició a les 18.30h en el Centre de Majors de la Plaça, tractant-se tant de ball com de defensa personal, realitzada per membres d’aquest centre.

El dijous arriba el cinema, amb la projecció de «El exótico Hotel Marigold” segona part, que tindrà lloc a les 17.30 hores en l’Àgora oberta. El divendres de bon matí, els nostres majors podran realitzar una excursió en el Circuit Riverfit amb monitor, des del Teatre Calderón, a les 9.30 hores. I a la vesprada, és hora de gaudir d’una actuació del centre de dansa “Inma Cortés” en el Centre de Dia PMD Pintor Emilio Sala fins omplir aforament.

Però serà el dissabte 16, el dia gran amb, com ja és tradicional, el Certamen de Corals i Rondalles en el Saló Rotonda del Círculo Industrial. A continuació, el dinar de germanor entre tots els majors de la ciutat, que sempre deixa bons moments de diversió. Aquest any, el dinar serà al Restaurant de Filà Gusmans, i els tiquets es poden comprar als centres de majors fins al divendres. I ja per acabar aquesta intensa setmana d’activitats, a les 17 hores, la regidora de Majors, Carolina Ortiz, clausurarà la setmana, comptant amb ball i música en directe.

Ortiz destaca la implicació dels majors en la preparació d’aquesta jornada, demostrant tota la seua iniciativa i capacitat d’organització: «Afrontem una nova setmana de la convivència dels majors d’Alcoi amb moltes activitats culturals i ganes de passar-ho bé. Unes jornades que ens deixem ben clar la gran implicació dels centres de majors que tenim la sort de tindre a Alcoi i, sobretot, la vitalitat inesgotable que tenen els nostres majors, exemple per a tots. Esperem que aquest any participen totes i tots, compartint bons moments i fent noves amistats».