Omar Giménez i García ha guanyat el concurs del cartell anunciador de la Cavalcada de Reis 2020. El jurat seguint les bases i després de descartar prèviament els que no complien els criteris bàsics ha realitzat una votació segons indiquen les bases puntuant diferents aspectes tal com marquen les bases resultant guanyador el número 24, el títol “CHIMENEA DA JACOB” i lema “MUCHO STRAUTNIEKAS”, amb 85 punts, un més que el segon classificat.

El jurat estava format per Carolina Ortiz , regidora de Festes, que ha actuat com a presidenta. Lorena Maciás Reig, Professora de la secció de Teoria i Pràctica de l’Escola de Belles Arts d’Alcoi, Rafael Calbo Such, Cap de Disseny Gràfic de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi, Margarita Valor Valor, Professora titular en el Departament d’Enginyeria Gràfica (DIG) del Campus d’Alcoi de la UPV, Salvador Baizán Vicent, Departament de Dibuix de l’IES Andreu Sempere d’Alcoi iMónica Jover Calvo, Pintora i Assessora Artística de l’Associació de Sant Jordi d’Alcoi. Susana Sánchez Rei, funcionària de l’ajuntament d’Alcoi ha actuat com a secretària.

Després de descartar entre els 61cartells presentats, en van quedar 5. El jurat va votar puntuant els següents aspectes: tècnica utilitzada, colors emprats, composició, simetria matemàtica, tipografia, originalitat, i presentació. Va resultar guanyador el cartell assenyalat amb el número 24, amb 85 punts, el 7 va sumar 84, el 39, 82 punts, el 42 un total de 78 punts i el 8, 76 punts.

Amb les obres presentades es muntarà una exposició en l’Àgora que es podrà visitar durant el mes de desembre en horari de 17 a 20 hores, de dilluns a divendres (excepte els dies festius).
El guanyador obté un premi de 1.100 euros de l’import de la qual es deduirà la quantia que fiscalment corresponga.

L’autor

Omar Giménez i García va nàixer a Barcelona l’any 1981. Des de ben menut va mostrar interés per les arts plàstiques, la música i el cinema.  Als 10 anys va entrar a formar part de l’Escola de Belles Arts d’Alcoi, on va continuar fins als 16 anys.  Després de cursar el batxillerat de artístic es va desplaçar a Gandia per a estudiar el Cicle Superior de Tècnic de So. L’any 2017 va decidir reprendre els estudis artístics i va començar a estudiar el Grau de Disseny Gràfic en l’EASDAlcoi.

Omar Giménez i García

 

Cartell