El Ple del Consell ha aprovat aquest matí l’aportació de 90.000 euros per a la Mostra de Teatre 2019, que ja s’ha realitzat. Una aportació que es realitza sota Conveni, entre l’Institut Valencià de Cultura (IVC) i l’Ajuntament, fet que demostra la singularitat de la Mostra de Teatre d’Alcoi i la importància i el reconeixement que li dóna la Generalitat Valenciana. Un compromís directe per a aquesta manifestació cultural alcoiana referent en la Comunitat Valenciana i plenament consolidada també en el sector teatral estatal.

Tant el conveni com l’aportació econòmica suposa un important reconeixement a la Mostra de Teatre d’Alcoi. L’aportació ha passat dels 50.000 euros del 2018 als 90.000 euros a la Mostra de 2019, la més altra de tota la seua història. Una subvenció que al comptar amb el conveni ja no és directa sinó que es consolida i dóna continuïtat a la col·laboració.

Prop de complir 30 anys en 2021, la Mostra de Teatre d’Alcoi segueix arreplegant reconeixements i èxits, per part dels seus participants, del públic i de les diferents institucions. En aquest cas, de l’Institut Valencià de Cultura, que ha signat un Conveni amb l’Ajuntament d’Alcoi on es compromet a aportar 90.000 euros a la Mostra de Teatre d’Alcoi. L’Ajuntament, per la seua part, es compromet a portar a terme la programació, justificar la subvenció i incorporar el logotip de l’IVC.

El regidor de cultura, Raül Llopis, destaca el suport autonòmic: «Als últims anys, el suport de la Generalitat Valenciana ha anat en augment, tal com la Mostra de Teatre d’Alcoi es mereix. Al contrari del que va passar fa anys, quan va estar a punt de desaparéixer perquè els governs d’aquell moment no van donar suport, obviant la nostra cultura. El govern del Botànic, en canvi, han destacat per la seua aposta per la cultura en Alcoi, tal com ja va ocórrer amb l’obertura de l’IVAM CADA ALCOI,i que ara hem vist amb aquest conveni per a la Mostra de Teatre». Llopis afegeix: «Estem molt orgullosos de tota la trajectòria i feina de la Mostra d’Alcoi, i estem segurs que amb aquest suport, continuarem creixent i consolidant una Mostra coneguda i reconeguda tant a la Comunitat com a la resta d’Espanya».

L’última edició 2019 va obtenir un gran èxit, amb un nou format entre setmana, on es va comptar amb un total de 20 companyies, 13 de la Comunitat i set de la resta d’Espanya i amb la participació de 400 professionals del sector en la Fira de les Arts Escèniques. També es van presentar 27 espectacles en cinc recintes diferents: Teatre Principal, Salesians i Calderón, Centre Cultural i IVAM CADA ALCOI així com diferents propostes de carrer, apropant la Mostra també a la ciutadania.