El Govern d’Alcoi, del PSOE, només ha gastat el 15,25% del pressupost d’inversions durant els primers 9 mesos de l’any. La liquidació del tercer trimestre de 2019 llança unes xifres que “constaten la inacció del Govern”, en paraules de la regidora del PP, Amalia Payá. Sobre la taula romanen sense executar projectes per valor de 25 milions d’euros. Els comptes del tercer trimestre mantenen la tendència de l’exercici anterior, quan el Govern a penes va executar el 25,5% de les inversions.

L’edil del PP detalla que dels 29,5 milions reservats a inversions, durant els primers 9 mesos de l’any el Govern d’Antonio Francés tan sols ha gastat 4,5 . La xifra representa un 15,25%. “És una xifra baixíssima malgrat les manques que presenta la ciutat i la necessitat de posar en marxa projectes anunciats fins a la sacietat per part del Govern”, apunta Payá.

La regidora adverteix que lluny de posar en marxa projectes, la mala gestió del Govern ha frenat l’execució d’obres. És el cas de la reconstrucció dels xalets de la Font Roja (amb un concurs desert), de la construcció del pont d’accés a Serelles (paralitzat) o la reurbanització del carrer de Sant Francesc (pendent de canvis en el projecte).

Payá detalla que, amb caràcter general, l’execució global del pressupost a data de 30 de setembre és del 49,66% € dels més de 84 milions pressupostats. Excloent de l’estat d’execució la partida de personal, la despesa del qual va a l’una amb el transcurs de l’any, encara es redueix més l’estat d’execució fins al 40,37%. En matèria de subvencions, la regidora apunta els retards en els pagaments a entitats socials, així com la nul·la execució de partides destinades a la inclusió i cohesió social. “En els primers nou mesos de l’any el Govern no va gastar ni un euro dels fons destinats al pla d’accessibilitat, o la subvenció al foment de l’arrelament familiar”, explica.

“Estem davant una situació preocupant perquè la inacció del Govern és manifesta”, conclou la regidora del PP.