Demà dijous tindrà lloc la Gran Gala de Lliurament de la 66a edició dels Premis Ondas 2019, en el Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Enguany han concedit a Camilo Sesto, el premi Ondas de la Música en la categoria de trajectòria, a títol pòstum. El guardó, concedit per Prisa a través de Radio Barcelona Cadena SER, reconeix la dilatada i exitosa carrera musical del cantant alcoià més internacional.
Tal com va deixar reflectit en el seu testament Camilo Sesto, tots els guardons aconseguits en vida, així com els que li pogueren ser atorgats a títol pòstum aniran destinats al museu que crearà l’ajuntament d’Alcoi dedicat al mateix artista, Camilo Blanes, conegut internacionalment com a Camilo Sesto. També va donar diverses pertinences que estan sent inventariades, un llarg procés que s’espera que estiga finalitzat abans de final d’any. Una vegada se sàpia l’abast dels objectes que inclourà el Museu es podrà realitzar el projecte d’una obra que s’espera que òbriga al públic en 2021.
L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, acompanyat per Juan Jordá, director de Radio Alcoy Cadena Ser, recolliran el premi en una gala que serà conduïda per Juan Carlos Ortega i en la qual es podrà gaudir de les actuacions d’Ainhoa Arteta i Vanesa Martín. En aquesta edició els premiats rebran els guardons de la mà de deu cèlebres professionals de ràdio i televisió: Iñaki Gabilondo, Tony Aguilar, Pepa Fernández, Rosa Mª Calaf, Mª Teresa Campos, Juanra Bonet, Josep Cuní, Rosa Mª Mateo, Luis de l’Olmo i Julia Otero.

Recordem que des del consistori alcoià es va concedir en vida les màximes distincions que l’ajuntament pot atorgar, Fill Predilecte i Medalla d’Or de la ciutat, el novembre de 2016. També li va posar el seu nom a una de les principals avingudes de la ciutat, que des de fa un any es denomina ‘Alameda Camilo Sesto’.

“És un honor per a la nostra ciutat que un artista de renom internacional com Camilo Sesto haja volgut seguir unit al poble que li va veure nàixer i créixer fins a convertir-se en un destacadíssim cantant, compositor i productor musical, un dels més llorejats i volguts a tot el món. Aquest premi al costat de molts altres podran ser contemplats en el museu que obrirà les seues portes en 2021”, ha explicat l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.