El Partit Popular denúncia que l’eliminació de 222 places d’aparcament provocada pel nou carril bici li eixirà cara a l’Ajuntament d’Alcoi. Només la creació dels quatre primers aparcaments amb els quals compensar les places retirades representa una despesa de 92.080 euros, segons explica el portaveu del PP, Quique Ruiz. Aquesta xifra suposa un sobrecost del 12,9% respecte al preu del carril bici, adjudicat per 712.090,24 euros.

El regidor critica les conseqüències econòmiques de la “mala planificació” del Govern d’Antonio Francés. Ruiz retrau, en primer lloc, que les obres del carril bici començaren sense tindre clara una alternativa a les places d’aparcament que s’han eliminat. “Un projecte que és positiu per a la ciutat s’ha convertit en un problema per als veïns, especialment en Santa Rosa, i obliga ara a destinar més recursos per a oferir solucions”, assenyala Ruiz.

El sobrecost de 92.080 euros correspon als quatre primers solars que habilitarà l’Ajuntament per a pal·liar l’eliminació d’aparcaments. Estan localitzats al carrer de Els Llençols, a l’entorn de la Colònia d’Aviació i al carrer del Perú. Al cost d’adequació dels solars s’afig el de lloguer anual dels terrenys de particulars, que oscil·len entre els 900 i els 1.500 euros.

Ruiz adverteix que el sobrecost s’incrementarà en els pròxims mesos, quan el Govern del PSOE tanque nous acords amb els propietaris de, almenys, altres tres solars. “Són espais la urbanització dels quals tampoc figura en el projecte original de l’eix ciclopeatonal”, apunta el portaveu del PP. De les alternatives proposades per a compensar la pèrdua d’aparcament han caigut les dues situades entorn de l’estació de Renfe: una per la negativa d’Adif a cedir el sòl i l’altra perquè finalment mantindrà el seu actual ús com a hort social.

Ruiz recalca la “nefasta planificació” del projecte i les seues conseqüències sobre l’aparcament de la ciutat. El portaveu del PP retrau al PSOE que anunciara la creació de fins a 367 nous aparcaments. “Va fer creure que tenia una solució immediata i, d’aconseguir-la, es produirà a mitjà o llarg termini amb importants costos addicionals sobre el projecte addicional”, conclou el regidor.