El Parque de Investigación y Desarrollo Dehesa de Valme, en la localidad de Dos Hermanas (Sevilla) va acollir el passat 14 de novembre l’ ‘Encuentro Nacional de la Red Innpulso’, sota el lema ‘Un espai per a aprendre i compartir sobre innovació i bones pràctiques en la Formació per a l’Ocupació i la Inclusió Social en política i desenvolupament local’ .

Alcoi, com a membre de la xarxa de ciutats innovadores, formada per 72 ciutats que constitueixen la Red innpulso – Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació -, va participar en la Jornada en la qual es van plantejar reptes i desafiaments de les polítiques actives d’ocupació, des d’una perspectiva innovadora.

La trobada ha acollit a més d’un centenar d’assistents i ha desenvolupat tres taules redones sobre Bones Pràctiques i Innovació en municipis de la Red Innpulso.
Alcoi va intervindre exposant davant els assistents l’experiència del ‘Projecte Àgora Alcoi’ en la taula redona relativa a programes integrals d’ocupació i formació en la qual també van participar els Ajuntaments d’Avilés, La Corunya, Viladecans, Gavá i Dos Hermanas.

En la segona, s’ha aprofundit en com Ejea de los Caballeros, Torrent, Madrid i Terrassa desenvolupen els seus programes de foment de l’emprenedoria per a combatre la desocupació. La tercera taula ha tractat sobre integració del teixit empresarial en la formació per a l’ocupació, abordada des de la perspectiva dels programes dels ajuntaments d’Ermua, Esplugues de Llobregat, Adeje i Mataró.
La sessió de vesprada va consistir en un taller de cocreació sobre governança de recursos per a la formació i l’ocupació.

El Regidor d’Ocupació, Empresa i Formació, Alberto Belda, afirma que “aquesta trobada d’àmbit nacional ha suposat una excel·lent oportunitat per a conéixer què realitzen altres ajuntaments en matèria d’Ocupació i Formació, compartir experiències, intercanviar metodologies i posar, una vegada més, a Alcoi en el mapa de la Innovació”.