Un nou anunci del Govern socialista d’Antonio Francés s’ha quedat en res. En aquest cas, el del projecte per a construir 30 habitatges socials en règim cooperatiu entre els carrers de Donya Amalia i Echegaray. El concurs ha quedat desert. Així ho explica la regidora del Partit Popular d’Alcoi, Amalia Payá, que lamenta el fracàs de la iniciativa. La regidora reclama al Govern que abandone la “política ficció” en l’àrea d’habitatge. “Anuncia projectes que sonen molt atractius, encaminats a col·lectius desfavorits, però que finalment acaben en res”, assenyala la regidora.
L’alcalde va anunciar al gener la construcció d’un bloc social de 30 habitatges en un solar situat entre els carrers de Donya Amalia i Echegaray. El projecte formava part d’un pla pilot de la Generalitat per a cedir a cooperatives sense ànim de lucre sòl en el qual promocionar, construir i gestionar habitatges protegits. En el cas d’Alcoi, la iniciativa s’havia de desenvolupar sobre un solar de 667 metres quadrats cedit per la Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (Evha).

A preguntes del PP, el Govern local ha reconegut que cap cooperativa ha optat a executar aquest projecte. Amalia Payá apunta que el Evha ja va haver d’ampliar el termini per a les ofertes d’aquest pla, que va passar de finals de l’any passat a febrer de 2019. Segons el parer de la regidora, és “una irresponsabilitat generar expectatives amb anuncis que després són sistemàticament incomplits”. Payá apunta que els beneficiaris dels habitatges eren persones amb rendes baixes i que almenys la meitat dels socis de les cooperatives havien de ser víctimes de violència masclista, majors de 60 anys o menors de 35.

“Estem comprovant que aquest tipus de polítiques resulta altament ineficaç, perquè intenta implicar molts col·lectius als quals finalment no ofereix una resposta real per a accedir a un habitatge digne”, assenyala la regidor. El fracàs d’aquest pla s’uneix al recentment denunciat pel PP: el de lloguers socials d’habitatges per a joves, que només ha aconseguit adjudicar 4 dels 14 pisos oferits. “Antonio Francés, en col·laboració amb la Generalitat, ens té acostumats a anunciar de manera repetitiva projectes que no avancen o acaben fracassant. Estem farts que el Govern local ens venga fum”, conclou l’edil.