L’ajuntament d’Alcoi ha donat a conèixer els 12 esportistes locals que han aconseguit aquest any ajudes dins de la convocatòria anual que es fa des del Centre d’Esports. Recordem que enguany es compta amb una partida de 12.000 euros. Les ajudes són per esportistes no professionals alcoians que disputen competicions d’àmbit superior al provincial, és a dir, autonòmic, nacional o internacional.

El regidor d’Esports, Miguel Juan Reig, destaca que «aquests esportistes duen el nom d’Alcoi per tota la Comunitat i l’Estat, amb les dificultats que suposa compaginar l’esport amb els estudis o el treball, considerem que tenen un gran mèrit».
«Són esportistes de diferents modalitats, és cert que no són esports majoritaris, però amb el seu esforç i el treball dels clubs s’estan aconseguint molt bons resultats».
«Es tracta d’ajudes que van dirigides a aquells esportistes que, sense ser professionals, tenen unes despeses per mantenir un nivell competitiu en acudir a campionats autonòmics o nacionals. La finalitat d’aquesta línia d’ajudes és que l’Ajuntament done suport a als esportistes de la ciutat que estan competint, perquè disposen de millors condicions de progressar i aconseguir les seues metes», conclou el regidor.

Han aconseguit les ajudes: Carlos Galera Cantó; ciclisme BMX 1.283,09 euros, Gaizka Porras Ferreiro; judo 1.195,65 euros, Raúl Fernández García; judo 1.142,64 euros, Daniela Picó Fernández; gimnàstica rítmica; 1.125,88 euros, Claudia Belda Seguí; gimnàstica artística 1.031,03 euros, Alejandro Cordero Pastor; ciclismo BMX 1.023 euros, Víctor Tudela González; escacs 950,09 euros, Sergi Valero Cantó; ciclisme BMX 937,85 euros, María García Romero; gimnàstica rítmica 936,49 euros, Inés Padilla Esteve; gimnàstica artística 859,93 euros, Laura Casabuena García; gimnàstica artística 802,84 euros i Malena Matarredona Jordá; gimnàstica artística 710,87 euros. Han quedat fora Ismael Ewan Sánchez Mc Ilroy de paraescalada per no aconseguir la puntuació necessària i Aitana López Molla, per presentar-se fora del termini.

Tal com arrepleguen les bases, els beneficiaris podien rebre un mínim de 500 euros i un màxim de 2.000, segons la classificació d’acord amb la puntuació obtinguda pels aspirants que hagen superat el mínim exigit i fins a esgotar el crèdit destinat.

Per a l’obtenció d’aquestes ajudes principalment es tenen en compte els criteris esportius, comptant la participació i els resultats en competicions, autonòmiques, nacionals i internacionals. També es considera el ser esportista d’elit reconegut per la Generalitat Valenciana. Finalment, també es valoren factors econòmics, com la renda i els estudis.

Tota la informació relativa a la convocatòria, tramitació i imprés oficial de la Regidoria que calia omplir per a poder optar a les ajudes, va ser enviada als clubs i a llistat d’Esportistes d’elit de l’anualitat 2018, i també estava disponible en la web del Centre d’Esports, en total es van enviar prop de 200 correus electrònics, una vegada es es va publicar al BOP les bases.