La Campanya ‘Vols les Claus del Centre’ ha sigut una campanya per donar a conéixer les oportunitats que ofereix el nostre centre i tractar de dinamitzar-lo d’una manera social i econòmica com preveu la mateixa estratègia de dinamització del centre. Una vegada hi ha finalitzat la Campanya ‘Vols les Claus del Centre’ s’ha dut endavant una valoració de la repercussió en els mitjans de comunicació que ha tingut a escala provincial, autonòmic i nacional. L’ajuntamemt valora que el cost que hagués suposat fer publicitat en aquests mitjans en el temps o espai que ha aparegut la notícia o reportatge de ‘Viure al Centre’ hagués estat de 141.373 euros, a més de la repercussió en mitjans locals i comarcals.

«Agrair la participació d’Edu i Jose i Nuria i Xavi per ser uns grans ambaixadors d’aquest projecte i felicitar els guanyadors, Nuria i Xavi pel seu bon treball. La campanya ha comptat amb un gran nombre de comerços col·laboradors que han mostrat ja la seua satisfacció en aquest projecte i la repercussió en les seues pròpies xarxes i ha arribat el moment de veure si el que s’ha invertit ha tingut un rèdit i ha sigut de caràcter eficient i he de dir en aquest sentit que la campanya ha tingut una gran repercussió, ja no tan sols en l’àmbit local i comarcal, també en l’àmbit provincial, autonòmic i nacional, estem parlant d’unes 21 publicacions que d’haver sigut contractades de manera directa hagueren tingut un cost de més de 140.000 euros i això sense entrar a valorar les xifres ni la immersa repercussió que ha tingut en les xarxes socials», indica la regidora de Comerç, Vanessa Moltó.

Els protagonistes van estar entrevistats en Ràdio Nacional d’Espanya; en ‘Por tres razones’ amb Mamen Asencio i en ‘No es un día cualquiera’ amb Pepa Fernández, també per Àngels Barceló en ‘Hoy por Hoy’ de la Cadena Ser. També han dedicat espai en la seua edició digital La Vanguardia, COPE, El Confidencial i El País, que també va ocupar la seua contraportada en l’edició en paper. El cost de tot açò està valorat en 102.623 euros. A més, Antena 3 va gravar un reportatge que està pendent d’emissió i que incrementaria aquesta repercussió econòmica.

També cal destacar la repercussió en xarxes socials, amb més de 250.000 impressions total sumant Facebook i Instagram, 20765 clics i 659 comparticions en facebook, i 23.000 interaccions en Instagram, amb un total de 6.219 vots entre les dues xarxes socials.

Els comerciants han mostrat la seua satisfacció, realitzant una valoració positiva i els comentaris després d’haver aparegut en les mencions i stories d’Instagram han sigut: «Després d’aparéixer al matí, en una vesprada vam pujar en 150 seguidors», «Ha vingut més gent i ens ha dit que ens ha conegut gràcies a la campanya», «Estem molt satisfets, sempre valorarem de forma positiva tot el que es faça en benefici del centre», «Hem notat molta repercussió en les xarxes i hem tingut molt comentaris positius», «Estem molt contents de totes les campanyes que es facen de forma positiva, costa molt alçar un negoci», entre molts d’altres, tots positius.

«Ens trobem molt satisfets i contents amb la campanya, sabem que hi ha que cal seguir treballant per tindre un centre millor i de la mà de la mesa del centre portarem endavant noves iniciatives, com sempre ho hem fet, sempre pensant en positiu, perquè nosaltres, igual que tots aquells que formem part de la mesa del centre, creiem en el centre, i estem orgullosos d’ell», ha conclòs la regidora de Comerç, Vanessa Moltó.

Bolet Team, parella guanyadora
Núria Santoja i Xavi Ferrándiz seran els nous inquilins del centre d’Alcoi.
Finalment, després de realitzar sis divertits reptes, una sèrie d’experiències i una difícil i igualada deliberació del jurat han aconseguit alçar-se amb el gran premi: El lloguer durant l’any 2020 d’un pis a estrenar en el centre de la ciutat.

Ells, després de passar sis dies a la casa de la safata ja estan més que acostumats a viure en el centre. “Preteníem instal·lar la casa en la ‘Bandeja’ per a transmetre l’essència de viure en el quilòmetre zero de la ciutat, simbolitzant aqueixa ‘reconquesta’ del nostre centre en el lloc on es planta el castell” . Explicava Vanessa Moltó, regidora de Comerç.

La parella guanyadora posa d’aquesta manera fi a una iniciativa duta a terme per l’Ajuntament d’Alcoi, a través de la taula del centre, una idea de l’agència de publicitat Imaginar-te.

Aquesta iniciativa que va tindre inici amb l’entrada a la casa de la safata de Dacsa Team: Jose Serrano i Eduardo Sánchez, dos estudiants de la Universitat Politècnica de València, que a més de complir amb els objectius de la campanya s’han guanyat el cor de tot alcoià. Mereixen un esment especial no sols pel seu carisma, també pel seu lliurament amb la causa, la seua actitud i la seua manera d’entendre la vida, alguna cosa que sens dubte els ha fet emportar-se “una aventura boja i inoblidable” que els converteix a partir d’ara en dos coneguts rostres del centre. Des d’ensenyar a alguns xiquets a ballar “Triller” fins a pujar al campanar per a col·locar una bandera en el més alt de la ciutat.

Aquestes van ser només algunes de les iniciatives que van posar el llistó molt alt per a Xavi i Nuria, el Bolet Team, els qui posteriorment també van saber traure profit de les seues virtuts. Ells van revolucionar el centre de manera estratègica i van saber ressaltar les bondats d’aquest, posant l’accent principalment en els comerços que li donen vida a aquesta part tan històrica de la ciutat. Es van posar el mico de treball per a fer aquesta experiència dinàmica i divertida, i mai més ben dit, ja que van arribar a vestir-se al més pur estil modernista per a realitzar un “free tour” pel centre de la ciutat.

En definitiva, van donar visibilitat i protagonisme al cor d’Alcoi i a tot aquell que forma part d’ell, ja que també van realitzar entrevistes a molts dels quals per a l’any que ve seran els seus nous veïns. Perquè com ja va anunciar l’Ajuntament, Xavi i Nuria estrenaran pis en la plaça de la Creu Roja gràcies al seu compromís i inquietud pel seu benvolgut centre, però també a la col·laboració de Proaype, Promotora Inmobiliaria que posa al servei de l’Ajuntament un dels seus pisos pilot. I és que la lluita per la causa de tot Alcoi ha sigut un dels esperons d’aquesta campanya, ja que més de mig centenar de comerços han col·laborat, o bé convidant a totes dues parelles als seus respectius locals o a partir de la cessió de material per a fer possible una iniciativa ha de posar  punt i seguit a una revitalització del centre històric de la ciutat.