El passat 21 de novembre Alcoi va acollir un press trip enfocat al segment del cicloturisme. Els periodistes participants provinents de Noruega, Bèlgica, Holanda i Alemanya publicaran en diferents mitjans entre els quals destaquen Nürnberger Nachrichten a través de la web www.nordbayern.de de Munic i Passauer Neue Presse a través de www.pnp.de de la mateixa ciutat. D’altra banda quant al mercat noruec els reportatges es publicaran en Gruppetto Magasin, a Bèlgica en www.outdoorfan.be i respecte al mercat holandés a l’ésser la participant freelance, els reportatges seran confirmats posteriorment.

L’acció promocional va ser organitzada en col·laboració amb Costa Blanca, Turisme Comunitat Valenciana i Turespaña a través de les seues respectives oficines espanyoles de turisme.
Els periodistes van poder realitzar la via verda del Serpis de la mà de Spainrider, empresa especialitzada en cicloturisme de la nostra ciutat, van gaudir d’una visita guiada gentilesa de la regidoria de Turisme i d’un sopar oferit pel Restaurant Savoy, i van gaudir d’una estada a l’Hotel Sercotel Ciutat d’Alcoi.

Els viatges de familiarització per a periodistes (press trips) tenen com a objectiu que els periodistes i mitjos participants experimenten en primera persona les sensacions de visitar la nostra ciutat i en concret la Via Verda del Serpis amb bicicleta, perquè després les puguen donar a conéixer a través dels seus mitjans respectius.
“Aquest tipus d’accions incloses en el pla de màrqueting i accions promocionals del Àrea de Turisme són fonamentals per a posicionar la destinació als països emissors i servir de reclam turístic per a generar noves visites a la ciutat relacionades amb la mobilitat sostenible i un segment de mercat cada vegada més demandat que és el cicloturístic” ha explicat la regidora de Turisme, Lorena Zamorano.