El retorn de la Capitania de la Guàrdia Civil a Alcoi es troba en punt mort, segons adverteix el Partit Popular. El conveni per a posar en marxa l’operació està paralitzat des de març, quan el Govern del PSOE va anunciar la seua signatura. Com assenyala el regidor Kiko Cantó, “és un nou cas d’anunci que acaba en retard i decepció”.

L’Ajuntament d’Alcoi va aprovar al març el conveni amb el Ministeri de l’Interior amb l’objectiu que la Capitania de la Guàrdia Civil tornara a la ciutat. A través del conveni, l’Ajuntament es comprometia a invertir 50.000 euros per a millorar les condicions de la caserna de l’Institut Armat a Alcoi. El Govern socialista d’Antonio Francés va anunciar al març, poc abans de les eleccions municipals, que la signatura de l’acord es produiria a l’abril. Fins i tot va avançar que a l’estiu de 2019 començarien les obres de millora de la caserna.

Huit mesos després, el conveni segueix sobre la taula i els treballs de millora de les instal·lacions no han passat de ser una declaració d’intencions. “La tramitació està en el mateix punt que el dia anterior al fet que el Govern realitzara l’anunci”, manifesta Cantó. El regidor lamenta que Alcoi tinga “un Govern que diu el que farà però no fa el que diu”.

Cantó detalla que, segons la informació facilitada pel Govern, el conveni estava en fase de revisió i canvis per part de la Guàrdia Civil. “No s’entén l’anunci de la signatura imminent d’un conveni que encara havia de ser corregit i aprovat per l’altra part”, qüestiona l’edil.