El Partit Popular d’Alcoi planteja canvis en el pla de millora de polígons industrials. La regidora Lirios García qüestiona la finalitat d’un programa sol dirigit “a la rentada de cara de les zones industrials sense promoure la seua vertadera modernització”.

Des de 2017 l’IVACE ha invertit més de 2,7 milions d’euros en la construcció de carrils bici, zones verdes o reasfaltat de carrers, que “no han servit per a transformar les àrees industrials de la ciutat”, segons l’edil del PP. García adverteix que només un projecte, el de la construcció de la Rotonda Sud, haja contribuït a millorar de manera notable la ciutat i l’accés a àrees industrials. La resta d’iniciatives, insisteix, “no s’ajusten a les demandes reals dels empresaris o no són prioritàries”.
Per a la convocatòria de 2019, l’IVACE destinarà 445.000 euros als polígons industrials d’Alcoi, menys de la meitat de l’1.006.761 euros que rebrà Ibi. García apunta que la quantitat que percebrà Ibi enguany és similar a l’import que Alcoi va deixar perdre en el primer pla de millora de polígons: dels 3,1 milions concedits només va aconseguir executar 2,2. “La falta de gestió per part del Govern d’Antonio Francés i les restrictives condicions de les ajudes de l’IVACE han tingut conseqüències nefastes per a la ciutat”, exposa la regidora.

Amb les dades a la mà, García es planteja la utilitat d’aquesta mena de programes: “l’administració inverteix una quantitat de diners importants que realment no es tradueix en una transformació dels polígons”. L’edil lamenta que “una obra prioritària i demandada pels empresaris és la Rotonda Nord i ni s’ha plantejat realitzar-la, a pesar que l’Ajuntament té el projecte redactat”.

La regidora del PP assegura que “des del Partit Popular estem treballant per a reivindicar més finançament per a Alcoi i en aquesta línia hem presentat esmenes als pressupostos de la Generalitat Valenciana”. “Únicament demanem a Antonio Francés que treballe, que demane més finançament a la Generalitat i que deixe de viure únicament d’anuncis i titulars”, conclou García.