El Partit Popular d’Alcoi ha presentat una moció en el Ple amb l’objectiu d’exigir una major inversió per a la ciutat en els pressupostos de la Generalitat Valenciana. El PP confia a obtindre el suport de la resta de grups per a reivindicar de manera unànime la inclusió de projectes pendents a Alcoi i que depenen de l’administració autonòmica.

El portaveu del PP, Quique Ruiz, recalca que el projecte de pressupostos de la Generalitat només inclou una partida d’inversió real: 1,2 milions per a la reforma de l’hospital Verge dels Lliris. Aquesta quantitat representa una inversió real per habitant de 20 euros. La mitjana provincial és de 85,5 euros i l’autonòmica, de 70 euros.

El Partit Popular, a través del seu grup parlamentari en les Corts, ha presentat esmenes als comptes autonòmics per a aconseguir un increment de la inversió a Alcoi en 5 milions d’euros. Ruiz explica que, al marge d’aquestes esmenes, “l’objectiu de la moció és que, al marge dels partits, l’Ajuntament d’Alcoi, com a institució, reivindique la inversió necessària per a tirar avant projectes necessaris a la ciutat”.

La moció del PP recull 10 propostes. En matèria sanitària, reivindica l’ampliació de la partida destinada a reformar l’hospital i incloure fons per a la reforma i ampliació del centre de salut La Bassa. La construcció del CdT, que no figura en el capítol d’inversions reals, és una altra de les reivindicacions del PP, igual que l’equipament del Centre Especial de Malalts Mentals. El PP també proposa reservar fons per a la millora del tren, per a la carretera CV-70 entre Alcoi i Benidorm, per a la construcció del parc de bombers forestals i per a construir la rotonda d’accés nord a Alcoi.

Una altra de les iniciatives és la rehabilitació del pont de Sant Jordi, així com la redacció de dos projectes: el del nou accés pel Rebolcat i el de la ronda sud que unirà Batoy amb el poliesportiu. “Entenem que són projectes molt necessaris per a la ciutat. Al marge d’ideologies, els grups polítics hem d’unir-nos per a defensar els interessos dels alcoians”, conclou Ruiz.