L’ajuntament ha realitzat diferents actuacions perquè hi haja més places d’aparcament a la nostra ciutat, en concret, en les zones pròximes a l’eix per a ciclistes i vianants que va des de l’entrada Nord fins a la Via Verda. Amb les accions portades avant hi ha 295 places noves, que arribaran fins a les 382 amb dues actuacions que s’han projectat.
En el tram comprés des del començament de l’Eix fins a l’Estació de Ferrocarril hi ha 53 places noves, aconseguides pel reordenament dels carrers València amb 21 places, Espejo 11, Castro del Río 10 i La Rambla 11.
A continuació entre Tirant lo Blanc i Carmen Vidal, s’arriba fins a les 53, 4 al Carrer Severino Albarracín i 49 amb l’adequació d’un Solar que és propietat d’ADIF.
A l’esplanada de la Via, dalt del carrer Perú s’han adequat dos solars un solar aconseguint 63 places d’aparcament, 22 de les quals estan en un solar asfaltat.
Seguint l’eix, cal comptabilitzar l’actuació portada avant l’any passat al carrer Els Llençols, amb l’adequació d’un solar en el qual es van obtenir 43 places d’estacionament.

L’última actuació realitzada fins al moment és la que està en el tram que hi ha entre Mestre José Ribera Montes a partir de l’encreuament amb el carrer Joan Fuster fins al túnel d’accés a Batoi. Ací s’han aconseguit 83 places d’aparcament. Un total de 73 adequant el solar que està entre la Colònia d’Aviació i el túnel, 5 reordenant el carrer Benimarfull i 5 més en Metge Manuel Rodríguez.
A aquestes actuacions cal sumar dues que es portaran avant i que suposaran d’una banda 52 places al carrer Joan Fuster gràcies a l’adequació dels aparcaments existents i per una altra 36 amb l’adequació del solar existent entre el carrer Mestre Ribera Montes i Cronista Jordán, al costat del pont José Luis González.

En total s’aconseguiran més de 180 places d’aparcament de les que hi ha fins al moment.
«Sempre hem dit l’eix per a ciclistes i vianants no anava a disminuir les places d’aparcament i que anàvem a aconseguir més places d’aparcament en les zones més pròximes possibles, alguna cosa que ara ja podem veure i pròximament continuarem augmentant. Sabem que totes les obres generen molèsties, però una vegada finalitzades suposen un benefici per a la nostra ciutat i les persones que habiten en ella, no sols hui, també a l’Alcoi del demà», afirma l’edil d’Obres, Jordi Martínez.

«Hem aconseguit crear places d’aparcament en la zona Nord, Eixample i especialment en Santa Rosa, que sempre ha tingut una carència d’aparcament i on s’incrementa molt el nombre d’aparcaments», conclou, Martínez.
Recordem que l’eix té un recorregut total de 9 quilòmetres, amb dos carrils, un per cada sentit de la marxa i que a més de carril bici s’estan portant actuacions perquè siga accessible per als vianants. El projecte uneix la via verda de 4.684 metres amb la passarel·la creada recentment que uneix Alcoi amb Cocentaina seguint la cornisa nord de la ciutat. Per tant, aquest nou espai pensat tant per a vianants com per a ciclistes integra les vies verdes dins de la ciutat i convertirà aquest recorregut en part d’una de les vies verdes més llargues de tota la Comunitat Valenciana que unirà la ciutat de Iecla amb Gandia.

La creació d’aquest eix suposarà la incorporació a l’Eurovelo, una xarxa de 15 rutes ciclistes de llarga distància que connecten i uneixen a tot el continent europeu. Les rutes poden ser utilitzades tant per cicloturistaes com pels habitants locals que realitzen els seus trajectes diaris. En concret, s’unirà a la línia Eurovelo 8, una ruta de 5.900 km que al llarg del Mediterrani connecta Cadis amb Atenes (Grècia). Aquesta ruta travessa Barcelona, Mònaco i Venècia entre altres ciutats per a descobrir llocs com Albània o Montenegro.

Aquest projecte té una ajuda europea de Fons Feder del 50% del cost total. El Programa Operatiu FEDER CV 2014-2020, té com a prioritat el foment de la mobilitat urbana sostenible, és a dir, és una subvenció específica per a aquest tema i no es pot utilitzar per a fer cap altra cosa. Aquesta ajuda està dins de les subvencions creades per la Generalitat Valenciana a través de la Direcció General d’Administració Local per a la creació de vies per a ciclistes i vianants i plans de mobilitat dels municipis de la Comunitat Valenciana.