En el plenari del proper 9 de desembre Guanyar Alcoi reclamarà que s’incloga en l’Impost de Béns Immobles un tipus diferenciat per aquells edificis de la ciutat que es troben en el 10% més alt dels valors cadastrals segons una prèvia classificació per usos dels immobles. Com bé explica el regidor Pablo Gonzàlez: “es tracta d’una mesura per a incloure més progressivitat a l’IBI i alhora poder recaptar més ingressos per a implementar serveis a les persones que tant necessitem en aquesta ciutat. Es tractaria de fer pagar una miqueta més a aquells edificis de major valor, doncs només aniria dirigit als immobles que s’ubiquen en el 10% de major valor”.

El regidor explica que és una mesura ja present a molts Ajuntaments, com és el cas de la ciutat de Gandia, i que requereix d’una prèvia classificació per usos dels diferents immobles de la ciutat, és a dir, saber quins edificis estan dedicats a usos religiosos, a ús comercial, a oficines, magatzem-estacionament, o els solars sense edificar, entre d’altres. Sempre, clar està, excloent els d’ús residencial. Aquesta classificació permetria ordenar-los segons el seu valor cadastral i determinar quin és el llindar econòmic a partir del qual es situen els immobles de major valor, per tant una minoria d’edificis.

Continua exposant el regidor: “Aquesta proposta requereix doncs d’un estudi previ, però amb les actuals tecnologies i tenint en compte que Alcoi és una smart city, aquest estudi no ha de costar més de 30 minuts. I per contra ens beneficiaria molt com a ciutat i com a ciutadanes i ciutadans. Esperem que el govern del PSOE no es negue a acceptar-la com estan fent en moltes de les nostres propostes només perquè vénen de Guanyar. Entendre que som adversaris polítics no ha de suposar negar acceptar la millora de la ciutat”.