Una sentència del jutjat d’instància número 2 d’Alcoi ha condemnat a tres persones per un delicte de robatori amb força, realitzat en el parc de la Zona Nord en 2013. El delicte està relacionat amb la subtracció de cable de coure de l’enllumenat públic i els condemnats van ser interceptats per les forces de seguretat en el moment del robatori. La sentència estableix una indemnització per al Consistori alcoià de més de 4.000 euros.

La sentència es refereix al que va ocórrer el 6 de març de 2013 quan es van produir els següents fets provats: els tres condemnats acompanyats d’una quarta persona van anar al parc de la Zona Nord, alçant diverses arquetes i accedint a l’enllumenat públic. En aquell moment, aquestes persones van robar gran quantitat de cable de coure que es trobava protegit a les arquetes, i que van vendre en un establiment de la zona aquell mateix dia.

L’endemà, 7 de març de 2013, a les 4.35 hores, les mateixes persones van tornar al parc i amb el mateix procediment, van robar novament cable de coure, essent en aquell moment, sorpresos i interceptats per agents de l’autoritat. En aquell moment, tenien al seu poder 37 rotllos de cable de coure negre i 15 de color terra.

La sentència condemna a tres persones a un delicte de robatori amb força i a la indemnització a l’Ajuntament d’Alcoi d’un total de 4.436,50 euros. Tal com explica la regidora de règim jurídic, Vanessa Moltó: «Com sempre hem defès, aquest Ajuntament va a treballar per a què cap robatori o actuació delictiva contra els béns públics que són de tots quede impune, denunciant i treballant amb la policia per a realitzar les actuacions pertinents. Agraïm a les forces de seguretat la seua col·laboració i efectivitat, i reiterem als ciutadans que denuncien tots aquells fets delictius que presencien, per a poder actuar i defensar allò que és de totes i tots els alcoians».