L’Ajuntament d’Alcoi ha contractat a un total de set persones a través del Programa Avalem Experiència que gestiona la subvenció EMCORP, Programa de subvencions d’iniciativa Social destinat a la contractació de persones desocupades d’almenys 30 anys, en col·laboració amb les Corporacions Locals.

El consistori ha rebut una subvenció EMCORP per import de 108.608,14 euros. Els perfils professionals contractats a través d’aquesta subvenció són: 1 Oficial d’obra, 1 Oficial de Jardineria, 2 Oficials Repoblares, 1 Oficial Electricista i 2 Operaris de Jardineria. La duració dels contractes serà de quasi 7 mesos. S’incorporen durant el mes de desembre i finalitzaran el 30 de juny de 2020.

Les actuacions que exerciran se centraran a la realització d’obres o serveis d’interés general com a treballs forestals, revaloració d’espais públics i urbans de la ciutat i manteniment i millora dels parcs, zones verdes i vies públiques d’Alcoi.

El pla integral d’ocupació i formació Avalem Experiència és una estratègia del Consell de la Generalitat Valenciana, cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020, amb la finalitat de millorar l’ocupabilitat de les persones desocupades d’almenys 30 anys per a la realització d’obres o serveis d’interés general.

El regidor d’Ocupació i Empresa, Alberto Belda, destaca la importància de la iniciativa: “Tots sabem que l’ocupació és un element que erosiona i genera frustració en aquelles persones de més edat que no troben un treball. Aquest programa suposa una segona oportunitat per als alcoians i alcoianes que volen treballar. A la satisfacció de trobar treball se suma, a més, saber que la tasca que realitzen serveix per a millorar la seua ciutat”.