Al proper plenari de l’Ajuntament d’Alcoi, dilluns 9 de desembre, Podem proposarà la creació d’un servei d’arreplegada i gestió dels electrodomèstics de segona mà de la ciutat a través d’una cooperativa o empresa social. Oferint, d’aquesta forma, feina digna a persones en situació de vulnerabilitat. Una proposta tècnica, vinculada a l’economia circular i amb una vessant social i medi ambiental. Disposant d’una botiga de segona mà amb els productes recollits en el servei de recollida a domicili – de neveres, rentadores, microones, televisors, ordinadors, entre d’altres electrodomèstics i tota mena de ferralla – a uns preus assequibles.

Com afirma el portaveu de Podem Cristian Santiago, «d’aquesta forma aconseguiríem un doble objectiu: cuidar el nostre entorn i facilitar la inserció sociolaboral de col•lectius exclosos o en risc d’exclusió social.»

Conclou dient que «Al mateix temps, podríem aprofitar al màxim els recursos existents per a reduir la generació de residus, facilitant el seu reciclatge i reutilització i fomentar l’economia circular.»