El Partit Popular d’Alcoi celebra l’adhesió de la ciutat a la Xarxa Europea del Modernisme (RANN en les seues sigles en anglés). La proposta, aprovada per unanimitat en el Ple celebrat aquest dilluns, va ser plantejada pel PP el mes de setembre passat. La regidora Amalia Payá valora la unió de tots els grups polítics per a “reforçar la promoció d’Alcoi com una de les ciutats modernistes més importants del continent”.

La xarxa, donada suport pel Programa de Cultura de la Unió Europea, fomenta l’intercanvi de coneixements, bones pràctiques i experiències per part d’experts internacionals per a l’estudi, protecció i promoció del patrimoni modernista. La regidora subratlla que l’adhesió a la xarxa permetrà participar en activitats com a exposicions i simposis internacionals. Segons explica, és especialment interessant “accedir a una xarxa internacional i multidisciplinària de professionals i especialistes que permet intercanviar bones pràctiques, experiències i coneixements per a l’estudi, la protecció i promoció del patrimoni modernista”.

La xarxa està formada per 19 municipis, entre els quals destaquen Barcelona, Terrassa, Budapest, Viena o Brussel·les. En aquest últim municipi té localitzada la seua seu.

Payá destaca que “Alcoi ha d’estar present en aquests fòrums internacionals que permeten aprendre de la política patrimonial d’altres ciutats, aportar a la ciutat noves activitats i obtindre la màxima visibilitat”. La regidora subratlla l’àmplia difusió que la xarxa, a través del seu web, de les xarxes socials i de les seues més de 6.000 contactes, oferirà a Alcoi i a la seua riquesa modernista. La regidora apunta que “el Partit Popular continuarà plantejant projectes durant tota la legislatura perquè tenim clar que, a part de fiscalitzar al Govern, hem de tendir la nostra mà per a millorar directament la ciutat”