Conjuntament amb els diferents projectes portats a terme per a millorar la ciutat en temes relacionats amb la inclusió, la regidora de Polítiques Inclusives, ha volgut millorar també els actes principals del Nadal alcoià, facilitant que totes les persones amb alguna diversitat funcional, tant menuts com grans, puguen gaudir de la màgia del nostre Nadal.

La primera de les mesures va encaminada a les persones sordes. En aquest cas, l’acte del Ban Reial, per primera vegada en la història, comptarà amb traducció al llenguatge de signes. Serà en una zona acotada, situada davant del Centre Cultural Mario Silvestre, on es podran situar les persones amb aquesta diversitat funcional, i on també estarà la traductora. D’aquesta manera, totes i tots podran escoltar allò que Ses Majestats volen transmetre a les alcoianes i alcoians.

L’altra iniciativa serà tant per a l’acte de les «Burretes» com per a la Cavalcada. En tots dos actes, hi haurà una zona específica en el Parterre perquè les persones amb mobilitat reduïda puguen veure’ls amb més comoditat. Les mesures ja han sigut comunicades a les associacions més representatives d’aquests col·lectius a la ciutat, ApesoAlcoy, en el cas de les persones sordes, i Avanzar, en el cas de les persones amb mobilitat reduïda, i ara es fan públiques per a tota la ciutadania i aquells visitants que tinguen diversitat funcional i vulguen vindre a conéixer i gaudir del Nadal alcoià.

La regidora de Polítiques Inclusives, Aranza de Gracia, destaca la importància d’aplicar la inclusió en tots els àmbits: «Des de l’Ajuntament seguim treballant per a fer una ciutat inclusiva en tots els àmbit i també pensant en tots el col·lectius. I entre les coses que més estimem i valorem els alcoians es troba, sens dubte, el nostre Nadal. Per això, aquest any, hem millorat els dos actes més importants, el Ban Reial i la Cavalcada, facilitant que totes les persones amb diversitat funcional i, en especial, les persones sordes i les de mobilitat reduïda, d’Alcoi però també els turistes, puguen gaudir de la màgia del millor Nadal del món».

D’altra banda, i dins dels projectes Smart City de la ciutat, la regidoria de Turisme ha millorat l’accessibilitat d’una altra de les seues infraestructures turístiques, en aquest cas, del Casal de Nadal. La implementació de còdics QR amb signo guies en aquest espai, se suma a l’adaptació que també es va realitzar amb anterioritat al centre d’interpretació turística «Explora», i el refugi de la Guerra Civil situat a Cervantes per a persones sordes. Tots aquests projectes demostren l’aposta de la ciutat tant per ser tant destí turístic intel·ligent com per ser una destinació turística accessible.

Cal recordar que l’Ajuntament, dins del pla d’Accessibilitat, també ha realitzat diferents mesures per a facilitar a les persones amb mobilitat reduïda l’accés a determinats serveis públics. Entre ells, es troba la pàgina web municipal i quatre punts accessibles situats en Policia Local, Serveis Socials en el Camí 40, Oficina de Registre (SIAJ) en Sant Llorenç i la Tourist Info.