Alcoi ha sigut seleccionada juntament amb de 9 destinacions més de tota Espanya com a millor Destinació Turística SICTED. Entre les destinacions preseleccionades es troben Costa Occidental Huelva, Vitòria-Gasteiz, Elx-Elx, Alcalá La Real, Alacant, Benidorm, Urola Kosta, Toledo, Alcoi i Lleó.

Cal ressaltar de totes les destinacions turístiques espanyoles només 192 tenen implementat el Sistema Integral de Qualitat Turística en destinació, 28 dels quals són de la Comunitat Valenciana.

D’altra banda Alcoi també ha sigut nominada per la totalitat dels Projectes de Millora realitzats enguany, entre els quals es troben la millora de la carretera Les Llacunes, el Projecte DTI ‘Destinació turística Intel·ligent Alcoi’ i les Jornades i Fira Gastronòmica ‘Alcoi Gastronòmic’. Aquests tres projectes han sigut preseleccionats al costat de 38 projectes més de tota Espanya per a optar al Premi al Millor Projecte de Millora SICTED 2019.

Alcoi és destinació SICTED des de l’any 2013. Sicted és un sistema de qualitat integral en destinació que pretén elevar els estàndards de qualitat oferida per tots els agents que intervenen en el procés del consum turístic a la ciutat per a garantir els màxims nivells de qualitat. L’oficina de Turisme d’Alcoi és part activa del sistema des del mateix any, havent obtingut la distinció per sisé any consecutiu.

La nostra ciutat disposa de 38 empreses adherides al sistema SICTED, de les quals 33 estan distingides per la xarxa. Actualment la ciutat es troba al cicle 6 d’aquest sistema.
Des de 2016 ha sigut preseleccionada tots els anys per la qualitat dels projectes de millora duts a terme en la destinació, sent guardonada en 2016 al Millor Projecte de tota Espanya i en 2018 com Primer Finalista.

La regidora de Turisme, Lorena Zamorano, recorda que «l’objectiu de l’Ajuntament és servir d’exemple dinamitzador perquè cada vegada siguen més les empreses que s’adherisquen a aquest sistema i així es puga oferir els millors estàndards de qualitat turística als nostres visitants. Estem molt satisfets perquè portem amb aquest, quatre anys consecutius sent seleccionats, això significa que a la nostra ciutat estem realitzant projectes que són bons per a Alcoi i que a més estan tenint un reconeixement a escala nacional».

D’altra banda Alcoi va assistir al Comité Interdestinos a València amb la finalitat de realitzar balanç de totes les accions realitzades en 2019.