El 14% dels fons del pla Inmpuls, per a la dinamització econòmica d’Alcoi, ha quedat sense adjudicar en l’edició de 2019. Així ho assegura la regidora del Partit Popular, Lirios García, que retrau al Govern local, del PSOE, el manteniment d’un model d’ajudes “que ha demostrat tindre molt poc atractiu per als alcoians que volen posar en marxa nous negocis”.

García lamenta que el programa no haja aconseguit atorgar el 100% del pressupost, que era de 52.500 euros. “Malgrat que l’Ajuntament ha retallat enguany el pressupost del pla Inmpuls en un 27% respecte a 2017, encara ha continuat sobrant diners, una situació que una ciutat amb més de 5.000 persones sense ocupació no es pot permetre”, manifesta la regidora. “Hem d’aprofitar fins a l’últim euro per a donar suport noves empreses i la creació d’ocupació”, afig.

La regidora exposa que l’Ajuntament ha concedit enguany 45.166 euros, una xifra superior a l’edició anterior però que queda lluny dels 66.353 atorgats en 2014 i per davall dels 46.451 euros de 2017. L’import de les ajudes va dels 90 als 1.500 euros. Amb aquestes xifres sobre la taula, García lamenta que el Govern d’Antonio Francés “faça una lectura triomfalista d’un pla amb una dotació mínima que ni tan sols arriba a esgotar”.

L’edil del PP acusa, a més, al Govern d’oferir xifres falses “per a unflar el balanç d’un pla que no funciona”. García matisa que, lluny de les 58 ajudes anunciades pel Govern, el pla s’ha saldat amb 47 ajudes, repartides entre 36 sol·licitants. La regidora tampoc entén per què el regidor d’Empresa, Alberto Belda, fa gala d’haver concedit el major nombre d’ajudes i de no haver deixat cap petició per atendre. “El nombre d’ajudes és menor que el de 2014 i, malgrat que ha sobrat diners, han sigut denegades 11 sol·licituds”, recalca l’edil. García lamenta que Belda “estiga més preocupat a aconseguir una bona propaganda que a treballar per a millorar la situació econòmica d’Alcoi”.

El PP insisteix a reclamar canvi en el pla de dinamització econòmica. De moment, el Govern anuncia una nova línia d’ajudes per a la consolidació d’empreses. García reclama que aquesta nova modalitat no lleve fons de les actuals línies. I insisteix a sol·licitar “més difusió de les ajudes i, sobretot, un seguiment dels projectes beneficiats. “El contacte amb els els beneficiaris d’anualitats anteriors és crucial per a millorar al màxim i facilitar que aquestes ajudes aconseguisquen la major efectivitat”, conclou la regidora popular.