La plataforma municipalista Guanyar Alcoi lamenta “la dinàmica de treball que el govern municipal duu avant en els pressupostos municipals, en la mateixa línia que en altres propostes polítiques”. Segons el regidor Pablo González: “Aquesta forma de treballar posa en evidència la manca absoluta d’un projecte real per a la ciutat, que els pressupostos haurien de reflectir. A hores d’ara, 12 de desembre, encara no tenim cap tipus d’informació sobre els comptes de l’any vinent per a la ciutat, amb la qual cosa ens trobarem una vegada més que el govern ens deixa als grups de l’oposició sense temps material per estudiar les propostes, sense cap marge per consultar als col·lectius ciutadans, i sense la possibilitat de portar a terme un debat seriós que podria enriquir el pressupost i millorar la vida de la ciutadania. I més, tenint en compte que el govern arbitràriament ens ha privat de disposar de secretari del grup municipal”.

Guanyar explica que s’ha instal·lat una forma de treball basada en convidar als grups de l’oposició a presentar propostes als pressupostos, “però són propostes totalment descontextualitzades ja que es desconeix l’esquelet bàsic dels comptes”, opinen. A més a més es fan reunions individuals amb els grups i no de manera col·lectiva, com Guanyar diu haver demanat de manera reiterada: “Aquestes dinàmiques fan que la política es convertisca en un assumpte fosc, consistent en creuar interessos partidistes, i no en una activitat transparent i oberta al debat per a la gestió dels assumptes públics, però sobretot ens allunya de la construcció d’un horitzó comú per a totes les alcoianes i alcoians”, indica González.

En l’anterior legislatura Guanyar Alcoi va acceptar aquesta dinàmica i van treballar de manera participada amb la ciutadania quasi un centenar de propostes que van presentar al govern, “i després, de manera profundament decebedora, vam comprovar com acceptaven o rebutjaven aquestes idees basant-se en interessos de partit, i no de ciutat. A més, saltant-se posteriorment de forma descarada un percentatge altíssim dels acords a què s’arribara amb els grups polítics que recolzaren el pressupost. Evidenciant, per tant, que l’únic que es busca per part del govern és l’aprovació immediata dels comptes, i no el bé de la ciutat”, afirma el regidor.

Per a González, “no podem ni volem acceptar que la política és això, per això les nostres propostes seran contínues, però seran en plenari i cap a la gent, perquè Guanyar sí té un projecte de ciutat. En aquesta línia Guanyar defensa una ciutat igualitària on totes les persones tinguen els mateixos drets, una ciutat sostenible i una ciutat que oferisca un present i un futur per a totes i tots”.