Fa molts anys que ho som, però fa cinc anys que aquest Govern li va posar nom i treballa sense parar per tindre la millor ciutat del Nadal que no es concentre en tres dies i puga atraure a Alcoi a un turisme que gaudisca de tot el que tenim per oferir i de les nostres tradicions més arrelades. Això, sense dubte, és una important promoció i permet diversificar les fonts d’ingressos per a la ciutat. És per això que no m’agrada sentir que no cuidem als escolars que ens visiten en campanya de Nadal, que els tractem mal i fins i tot que els tirem de l’Ajuntament.

El nostre Nadal és únic, any rere any demostrem amb la visita de centenars de xiquets i xiquetes d’ací, de les nostres comarques i fins i tot de punts més allunyats que ens vénen a visitar, que el Nadal alcoià està més que consolidat.

Des de finals de novembre fins al 6 de gener és un goter continu de xiquets entre setmana i famílies senceres els caps de setmana que vénen a gaudir del nostre Nadal i també, perquè no dir-ho, a gastar-se els seus diners en la nostra ciutat.

És evident que ja comença a ser una font d’ingressos, tant per empreses privades de visites guiades, com per a comerciants i hotelers. L’Ajuntament i la ciutat donem la marca i ells han de saber aprofitar-ho i planificar les visites perquè siguen les més divertides i agradables per als nostres xiquets i xiquetes.

És per això sra. Guillem que no és cert que aquest govern no cuida als xiquets i xiquetes que ens visiten i molt menys que els hem tirat de l’Ajuntament. Això que vosté diu és mentida. Li puc dir moltes coses del perquè els escolars estan feliços a la nostra ciutat.

Per començar, molts d’eixos escolars que visiten el nostre Tirisiti tenen serveis públics que poden utilitzar. Moltes escoles i empreses reserven visites al Casal de Nadal on centenars d’escolars a més de fer tallers nadalencs, podem també utilitzar els banys públics i refugiar-se de la pluja, si plou.

Molts xiquets i xiquetes també esmorzen a la Plaça de Dins i si plou es refugien en la zona coberta, en els arcs, on no es banyen.

També esmorzen i dinen al parc de La Glorieta, on també poden utilitzar els banys públics i on tampoc es banyen si plou perquè tenen el templet per refugiar-se.

Aquests escolars dia rere dia fan cua a la caseta de Tirisiti a la plaça i a l’arbre de Nadal per emportar-se un record de la nostra ciutat i crega’m que sols mirant-los la cara podem assabentar-se de què estan molt contents.

I a més a més molts d’ells reserven visita a l’Ajuntament on se’ls projecta un vídeo de la ciutat els atenen l’Alcalde o el regidor d’Educació, i se’ls obsequia amb una bosseta amb fulls d’acolorir els personatges del nostre Nadal, guies perquè ens puguen visitar en família i cartes de SSMM els Reis d’Orient.

Per tot açò, quan Compromís diu que no cuidem als xiquets i xiquetes, que no som una ciutat per a ells i fins i tot que els tirem de l’Ajuntament… No puc evitar reiterar que això que diuen és mentida, aquesta ciutat és la Ciutat del Nadal i la tenim preparada per a ells, perquè coneguen la nostra màgia i això ni vostés ni ningú poden negar-ho.

Que des del govern s’ha treballat, es treballa i es treballarà per fer la nostra marca més gran encara si cap i l’oposició està per aportar idees i nosaltres per acollir-les, però no per a mentir i menys d’eixa manera utilitza’n als més menuts.

Sra. regidora de Compromís, la convide a passejar qualsevol dia del mes de desembre pel Centre de la nostra ciutat i també a fer alguna visita escolar al saló de plenaris, perquè n’estic segura de què si ho fa es penedirà i molt del que ha dit. És molt arriscat per la seua part afirmar que hem tirat als xiquets de l’Ajuntament sense contrastar una informació que li han contat i que és evident que és molt malintencionada.

A més de ser la Ciutat del Nadal també som Ciutat Amiga de la Infància i l’Adolescència, i li assegure que aquest govern treballa cada dia i treballarà per millorar i tindre la millor ciutat. Això sí, des de la veritat i l’honestedat, no com fan vostés des de la mentida i l’engany.

Andrea Valdés
Secretària de Grup Municipal PSOE