El Partit Popular d’Alcoi urgeix al Govern local, del PSOE, a crear la comissió anunciada al setembre per a consensuar el nou model de transport públic i traure a concurs un contracte que permeta millorar el servei i, especialment, renovar la flota de vehicles. Huit dels 12 autobusos incompleixen el contracte en superar l’antiguitat màxima, segons assenyala el regidor del PP, Kiko Cantó, qui demana al Govern que “agilite al màxim” la licitació del nou servei.

L’actual contracte finalitza el 20 de juliol de 2020. La possible pròrroga és de 10 anys. “No sabem a quina espera el Govern per a començar a treballar les bases del pròxim contracte. A penes tenim sis mesos per a consensuar un model, traure a concurs i adjudicar el contracte”, raona Cantó.

El regidor es mostra especialment preocupat per la situació de la flota d’autobusos, la major part de la qual supera la vida útil estipulada en el contracte, que és de 12 anys. La pròpia empresa Tuasa adverteix en el seu informe de liquidació de 2018, presentat al febrer, que “la falta de renovacions en la flota afecta notòriament tant a la qualitat com a la seguretat del servei”. La companyia afig: “En cas extrem es poden produir fallades sobrevingudes en els elements de seguretat pel seu desgast i longevitat”.

Dels 12 vehicles de la flota, només quatre estan per davall dels 12 anys d’antiguitat recollits en el contracte. D’ells, la meitat ha superat la dècada. Cantó considera que “un servei que costa 2,3 milions d’euros a l’any no pot tindre uns vehicles desfasats que fins i tot posen en risc la seguretat dels usuaris”. El regidor critica que el Govern, del PSOE, no haja pres mesures davant els advertiments de l’empresa. “En huit anys de Govern del PSOE sol s’han renovat dos autobusos”, conclou el regidor.