Alberto Belda, regidor d’Ocupació i Empresa, ha volgut aclarir la “informació malintencionada”, ha dit, que el Partit Popular realitza de les ajudes Inmpuls. Des de l’àrea d’Empresa, s’explica que de les 58 ajudes presentades se n’han donat subvenció econòmica a 47 ja que, 11 ajudes de les presentades, s’han quedat fora al no complir amb els documents sol·licitats. D’elles, una de la línia «Empren» per no aportar documentació, cinc de la línia Micro (dos per no acreditar el pagament de la factura i tres per no contestar al requeriment d’informació), i 5 d’ArrendAlcoi pel mateix.

«Estem acostumats al fet que el partit popular només llegisca la part que li interessa de les notes de premsa i facen una interpretació molt particular de les dades. Si de les 58 ajudes anunciades pel Govern, finalment se n’han donat 47 perquè la resta no complien amb els requisits. No es tracta de donar ajudes per donar, sinó de fer-ho bé, vetllant per al bon ús dels recursos públics» explica Alberto Belda, regidor d’Empresa i Ocupació.

El regidor d’empresa també explica que les ajudes Impuls són part d’un programa més ampli per potenciar la cultura emprenedora i recolzar a les alcoianes i alcoians que volen iniciar un negoci. A banda de les ajudes Inmpuls, tenim el programa Activa Àgora per acompanyar les idees de negoci en la seua posada en marxa, o l’espai Àgora Oberta on aquest emprenedors poden estar durant un temps, sense oblidar, les ajudes específiques de comerç per al centre històric al que els emprenedors també poden acollir-se. I recalca: «Tots els que s’han presentat i compleixen els requisits del programa Inmpuls, han rebut ajuda econòmica de l’Ajuntament d’Alcoi».

El regidor també li recorda al Partit Popular que el seguiment de les empreses «Inmpuls» es fa des de fa anys i que els canvis i remodelacions de les línies sempre han sigut conseqüència de l’anàlisi dels resultats i estan d’acord amb els actors econòmics de la ciutat com Cámara de Comerç, Fedac, Jovempa o Aitex, entre d’altres.

Respecte al nombre d’ajudes, Belda afegeix: «Comparar xifres del 2014 amb el 2019 no és real, en 2014 encara estàvem en crisi econòmica i molta gent optava per l’emprenedoria. No obstant això, creiem que és necessari seguir afavorint la cultura de l’autocupació, ja que en Espanya encara tenim poca cultura d’iniciar negocis però ho farem com sempre, analitzant els anys anteriors, de la mà de les associacions i actors econòmics de la ciutat i contemplant totes les necessitats. Tal com hem fet amb la nova línia que plantegem per a la consolidació d’empreses i que com, ja vam dir, vindrà a sumar recursos. D’aquesta manera hem actuat i seguirem actuant, ni som triomfalistes ni volem, com li passa al Partit Popular, que tot vaja malament per fer notes de premsa, treballem i seguirem treballant per a millorar i, de moment, la ciutadania ha demostrat que entén que ho estem fent raonablement bé ja que s’ha ampliat la confiança que ens ha donat a les urnes».