El Partit Popular d’Alcoi pretén que el centre d’interpretació del Molinar establisca les bases d’un futur Museu de la Societat Industrial de la ciutat. A proposta del PP, el Govern local s’ha compromés al fet que Alcoi compte amb un espai expositiu, divulgatiu i formatiu sobre el passat fabril de la ciutat. La intenció anunciada pel PSOE és que estiga situat a la fàbrica de Els Solers, en El Molinar.

La regidora del PP Lirios García aplaudeix el compromís del Govern. L’objectiu de la proposta presentada pel PP en l’últim ple era dotar a la ciutat d’un espai expositiu en el qual difondre el llegat industrial i evitar la pèrdua de materials històrics que, per falta d’emplaçament, puguen acabar en altres municipis. “El centre d’interpretació del Molinar pot ser un primer pas, però el gran repte que ha d’afrontar Alcoi és crear un Museu de la Societat Industrial que dignifique el nostre passat fabril”, explica.

García detalla que la recent exposició Teixits de calada, organitzada per Alcoi Industrial i formada per telers en miniatura, va posar de manifest la necessitat de disposar d’un espai que permeta mantindre aquest tipus de col·leccions a la ciutat. La regidora no oblida que l’Ajuntament, a més, custòdia una àmplia col·lecció de maquinària, actualment oculta al públic.

García defensa que Alcoi “inicie el procés per a per a aconseguir l’objectiu final: un Museu de la Societat Industrial que siga un centre d’investigació històrica i de desenvolupament tècnic en l’estudi tant de les indústries que van nàixer a Alcoi com de la societat que va viure el procés d’industrialització”. Respecte a la creació de l’espai expositiu en El Molinar, García tem que l’actual paralització de l’obra derive en la pèrdua de 500.000 euros de subvenció “i obligue a introduir retallades que deixen un projecte de mínims”.