El Partit Popular d’Alcoi celebra que, per fi, l’Ajuntament haja concursat l’obra de reurbanització del carrer de Sant Francesc “després de dos anys d’anuncis i promeses”. La regidora Amalia Payá critica el retard i adverteix que “difícilment” l’obra podrà estar finalitzada abans de festes de Sant Jordi.

La reurbanització del carrer ha eixit a concurs per 403.737 euros i un termini d’execució de 3 mesos. L’obra afecta al carrer de Sant Francesc, la plaça de la Creu Roja, la plaça de Ramón y Cajal i part del carrer de Sant Domenech, que compartiran una plataforma única amb pas restringit de vehicles.

Payá assenyala que, segons els terminis assenyalats, l’Ajuntament corre el risc de tindre tota aqueixa zona en obres durant les pròximes festes de sant Jorge, per la qual cosa dubta que els treballs comencen abans de maig. “El Govern hauria d’haver agilitat el procés per a tindre ja adjudicat el projecte i haver començat just després del període de Nadal i Reyes perquè l’obra estiguera acabada abans de festes”, raona la regidora.

Payá apunta que el projecte va ser plantejat a la Mesa del Centre en novembre de 2017. Una vegada redactat, el projecte va ser presentat en dues ocasions: al juliol de 2018 i al gener d’enguany. “A l’estiu de 2018 la regidora Vanessa Moltó va arribar a anunciar que trauria l’obra a concurs al setembre d’aqueix any”, lamenta la regidora del PP. “Hem assistit a una successió d’anuncis i promeses incomplides”, afig Payá. El projecte, segons Payá, es va embossar primer pel finançament a través de Edusi i després per un canvi d’última hora en el color del paviment de la plaça de la Creu Roja.

Pese al retard en la licitació de l’obra, la regidora subratlla que el Govern no ha previst alternatives a les places d’aparcament que seran eliminades amb la reurbanització. L’edil també retrau al Govern que aquest projecte s’execute al marge del pla de conversió en zona de vianants del Centre. “La política de pegats, sense una planificació global, fa difícil oferir una resposta solvent als problemes del barri”, assenyala Payá.