L’equip ECO-Dimoni de l’IES Cotes Baixes ha iniciat nous reptes i ha marcat nous objectius durant el primer trimestre del curs. Fruit del seu afany per créixer i continuar aprenent ha sigut el viatge que els seus integrants han realitzat a Austràlia per a conéixer l’entramat de la carrera de vehicles solars més important del planeta, la “WORLD SOLAR CHALLENGE”. En aquesta competició, els vehicles són capaços de travessar els 3200 km de carretera que separen les ciutats de Darwin i Adelaida alimentats exclusivament per energia fotovoltaica i a una velocitat pròxima als 90 km/h.

Durant el transcurs d’aquest esdeveniment, els professors de l’IES Cotes Baixes, Juan Antonio Gómez Ferrándiz i Enrique García Ripoll van poder conéixer de primera mà les característiques d’aquesta prova, els tipus de vehicles participants, les noves tecnologies que s’usen per a la construcció i desenvolupament de la carrera, les complexitats, tant a nivell tecnològic com logístic i organitzatiu, de la seua participació i que han de ser considerades per a afrontar aquest desafiament similar a un París-Dakar. A més, es va poder contactar amb els equips més importants a d’aquesta competició per a futures col·laboracions i intercanvis de coneixements, dues premisses molt importants per a continuar evolucionant i creixent a nivell competitiu i formatiu.

L’experiència viscuda servirà per a reobrir la investigació en mobilitat sostenible impulsada per energia solar accedint als vehicles alimentats per energies renovables més avançats del planeta. També aconseguirà ajudar a desenvolupar iniciatives similars a nivell educatiu a Espanya amb la finalitat de reafirmar-ho com un dels països de major potencial en el camp de l’energia fotovoltaica i contribuir a la reducció dels efectes del canvi climàtic.

Enrique García, professor del departament de Formació Professional d’Automobilisme, destacava que “l’experiència indescriptible, sens dubte un gran impuls perquè el nostre equip puga continuar creixent i puga obrir nous horitzons, hem conquistat ja diverses vegades la Shell Eco Maraton celebrada a Londres i amb aquesta nova conquesta volem ampliar horitzons i proposar-nos així noves metes. Aconseguir sinergies a nivell de coneixements i d’altres equips és sens dubte la millor retroalimentació per a obrir noves vies i projectes”.

D’altra banda, l’equip, dins dels seus intercanvis i activitats han acudit recentment també a una carrera exhibició dins del projecte acadèmic de la Universitat de Múrcia 17ODSSESIONES. Els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) són els 17 reptes que l’ONU va marcar per a aconseguir un món millor compromisos que aquestes competicions compleixen al peu de la lletra.

En aquest esdeveniment també van participar prototips de la Universitat de Múrcia, la Universitat Politècnica de Cartagena i l’IES Francisco de Goya, amb els quals també es van poder intercanviar projectes i particularitats sobre els vehicles i les competicions.

Totes dues iniciatives mostren una vegada més que l’equip ECO-Dimoni continua conquistant davanteres i sobretot ampliant coneixements per a continuar creixent i motivant a tots els que formen part del projecte que l’IES Cotes Baixes abandera des de fa diversos anys.