L’Ajuntament d’Alcoi ha posat en marxa, aquest segon semestre de l’any, la IV Edició del Programa Activa Àgora, en col·laboració amb FEDAC i el suport del CEEI. La iniciativa ha tingut com a finalitat ajudar als emprenedors portadors d’una idea de negoci i a les empreses de recent creació, mitjançant un programa que ha inclòs sessions de formació, tutories individuals, reunions de treball grupals, networking, experiències empresarials i docents externs, així com la instal·lació dels projectes en l’espai Àgora Coworking de manera gratuïta.

El programa Activa Àgora ha comptat amb un total de huit projectes empresarials que han finalitzat aquesta quarta edició i, per a la seua valoració, es va constituir una comissió formada per Àlex Martínes (Ajuntament d’Alcoi), Nacho Gómez (FEDAC), Javier Expósito (JOVEMPA) i Jesús Casanova (CEEI). Ahir dimarts, van poder realitzar la seua presentació presencial, en el Àgora, les iniciatives: SOS Serveis, QRM Institute València, Màrqueting Planner, Karmendrilla, Loobo i 102 Cervesa Artesana.

Segons Alberto Belda, regidor d’Empresa, Formació i Innovació: “Complim ja quatre edicions d’Activa Àgora on desenes d’emprenedors han tingut l’oportunitat de posar en marxa les seues idees de negoci. Activa Àgora és a més un projecte que compta amb el suport del CEEI i FEDAC, garantint un programa de qualitat que continua atraient gent d’altres poblacions i convertint a Alcoi en focus d’atracció econòmica. Una Iniciativa que ve a sumar als altres projectes municipals d’ajuda a l’emprenedor com les ajudes Inmpuls, les ajudes al comerç o l’espai de Co-working. Activa Àgora es veurà també reforçada amb la nova línia Inmpuls de consolidació d’empreses que volem implantar en 2020, acompanyant no sols la posada en marxa de negocis sinó també l’esforç d’aquests emprenedors en els primers anys de les seues empreses, contribuint amb elles a la creació d’ocupació i a la dinamització econòmica de la ciutat”.

El Premi al Millor Projecte Activa Àgora ha sigut per a SOS Serveis de l’emprenedor Alejandro Ripoll, natural de Muro. Es tracta d’una startup que ofereix a través del seu portal web la contractació de serveis de tota mena en matèria d’ajuda a la llar com a serveis de neteja, cuidat de majors i xiquets o educació a domicili i que poden contractar-se amb una antelació mínima de 3 hores per a prestar-se aqueists serveis a les ciutats d’Alcoi, Alacant, València, Madrid i Barcelona. A més, QRM Institute València de Pablo Rodríguez ha rebut un esment especial del jurat per la seua empresa de recent creació de prestació de serveis per a la millora de processos industrials.

Per a Nacho Gómez, President de FEDAC, “considerem que iniciatives com a Activa Àgora són molt necessàries i interessants, perquè ajuden els emprenedors a fer el salt i posar en marxa la seua empresa i al fet que les de recent creació puguen consolidar la seua estratègia durant els primers mesos de vida”. Segons Jesús Casanova, Director de CEEI, “un any més el programa ha sigut atractiu per a emprenedors d’altres municipis, en concret s’ha comptat amb dos projectes de Muro i altres dos de Cocentaina. Som comarques amb potencial i iniciatives com aquesta serveixen per a dinamitzar la base econòmica”. En aquest mateix sentit, Javier Expósito, Secretari de JOVEMPA Alcoià, Comtat i Foia, ha destacat que “els joves empresaris juguem un paper crucial en el desenvolupament empresarial i en el futur del nostre territori. Les nostres empreses generen riquesa i ocupació i som també un punt de suport per als futurs empresaris com els que han passat pel programa d’Activa Àgora”.