Les actuacions que estan realitzant-se, per millorar el polígon Cotes Altes, amb una inversió de 120.000 euros, han sigut visitades per tècnics municipals i el regidor d’Empresa i Ocupació, Alberto Belda. Les obres se centren en la construcció d’una rotonda entre els carrers filà Judios, Aragonesos i Camí de Talecons; la millor del carril bici realitzat en 2017, adaptant el seu recorregut i que, ara, enllaçarà amb l’eix de ciclistes i vianants; i la instal·lació de monitors per a les càmeres de seguretat. Uns projectes que es troben dins del programa «Millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics de la CV” i que, suposen una inversió global en les cinc àrees industrials de la ciutat de més d’1.400.000 euros, dels quals, més de 560.000 euros estan subvencionats per l’IVACE.

Les millores afecten a totes les àrees industrials de la ciutat i se sumen a les que ja van realitzar en 2017, a través del mateix programa, subvencionat per l’IVACE, per a convertir aquests espais en llocs adequats a les necessitats de les empreses actuals. El regidor d’Empresa i Ocupació, Alberto Belda, explica: «En Cotes Altes, les millores que hem realitzat, aquest any, s’han centrat en la construcció de la rotonda entre Camí de Talecons, carrer Filà Aragonesos i Filà Judios, i la millora del carril bici, que com enllaça amb l’eix de ciclistes i vianants, donarà moltes possibilitats a les persones del polígon de traslladar-se en bicicleta».

El regidor d’empresa també destaca que «aquestes noves millores vénen a consolidar les realitzades en 2017 donant continuïtat a les inversions que realitzem en àrees industrials. Uns espais importants per la nostra ciutat pels que hem d’apostar, per a garantir que les empreses ubicades a Alcoi treballen en les millors condicions possibles».
De les tres actuacions, els monitors suposen un cost de 13.000 euros i han estat adjudicats a l’empresa Luis Orozco Gestión Ofimática 2000; la millora del carril bici i circuit bio saludable s’emporta una inversió de més de 68.000 euros, realitzada per l’empresa ESDAL SL i, finalment, la rotonda ha tingut un cost de prop de 40.000 euros, i s’ha portat a terme per part de l’empresa Aitana Resort, SL.

El polígon Cotes Altes també va rebre inversió econòmica en 2017 amb el primer programa de millores de zones industrials que es va realitzar, amb una inversió al voltant dels 240.000 euros, i més de 160.000 de subvenció per part de l’IVACE.

En total, Alcoi realitzarà actuacions en 2019 a les cinc àrees industrials de la ciutat: Cotes Altes, Cotes Baixes, Santiago Payá, la Beniata i el Castellar amb un import total de prop d’un milió i mig d’euros, dels quals, més de mig milió serà d’ajuda de l’IVACE. Aquestes millores se sumen a les inversions de diversos milions d’euros, que ja es van realitzar el 2017, subvencionades en part per l’IVACE, amb la intenció de tindre àrees industrials atractives i útils per a les empreses de la ciutat, convertint-les en zones adequades a les demandes empresarials del segle XXI.