El Partit Popular d’Alcoi critica la despesa que l’Ajuntament ha de realitzar per a pal·liar les manques del carrer de Entenza. El Govern del PSOE ha aprovat un projecte de 106.882 euros amb el qual resoldre les deficiències de l’obra acabada l’abril passat. Aquesta nova despesa representa un sobrecost del 9% respecte al preu del projecte original, adjudicat per 1,2 milions. El portaveu del PP, Quique Ruiz, considera “inaudit” que una obra de recent execució requerisca millores.

El projecte d’actuacions per a la mobilitat d’Entença i adjacents, aprovat ara, cerca “introduir dispositius smart que suposen una millora de les condicions de mobilitat, seguretat i accessibilitat”, segons assenyala la memòria de l’actuació. Segons el Govern, són tecnologies de les quals no es disposava quan es va aprovar el projecte original. No obstant això, el regidor del PP el sorprén que un d’aqueixos dispositius siga un semàfor a l’altura del Mercat de Sant Roc. O balises lumíniques en els passos de vianants, similars als instal·lats en l’avinguda de la Hispanitat.

Ruiz sosté que són millores raonables i necessàries “però que demostren greus manques en el projecte original al no haver avaluat abans, per exemple, les conseqüències d’executar els encreuaments amb plataforma única”. El nou projecte inclou la instal·lació de càmeres i punts wifi, de punts de càrrega elèctrica donats suport per plaques solars i sensors de control per als punts de càrrega i descàrrega. L’edil del PP sosté que el Govern d’Antonio Francés “ha venut com a intel·ligent un carrer inhòspit, insegura i incòmoda per als alcoians”.

El portaveu del PP critica que el Govern de Francés introduïsca a posteriori millores en el projecte original. “És un sobrecost encobert, que en aquest cas aconsegueix el 9% del preu original”, sosté Ruiz. El regidor adverteix que el Govern ha utilitzat aquesta mateixa pràctica amb la creació de nous aparcaments per a pal·liar l’eliminació de places provocada pel nou carril bici. “Els alcoians estem pagant la falta de previsió del Govern del PSOE”, conclou el regidor del Partit Popular.