Aquesta setmana, l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, acompanyat pel director del Campus d’Alcoi de la UPV, Juan Ignacio Torregrosa, el regidor d’Empresa, Alberto Belda, i el Director de la Càtedra Smart City, Manolo Llorca, va visitar el projecte Torre Juana Open Space Technology. Allí es van reunir amb Andrés Pedreño i Celia Sánchez per conéixer aquest espai situat en les Torres de l’horta d’Alacant i compartir experiències en l’àmbit de les tecnologies disruptives. Alcoi, tal com va anunciar ahir la Consellera d’Innovació, Carolina Pascual, firmarà a principis d’any el conveni de col·laboració amb Districte Digital, per tant, la ciutat treballa, intensament, per a sumar nous actors, projectes i experiències.
TJ OST és un espai on IT&IS té per objectiu la recuperació patrimonial de Torre Juana integrant les tecnologies més disruptives: IA, Blockchain i IoT. Durant la reunió, es van analitzar alguns dels projectes i iniciatives dutes a terme en els respectius entorns, Alacant i Alcoi, i la seua posada en valor a través de l’economia col·laborativa i activitats conjuntes.
L’alcalde, Toni Francés, explica el necessari intercanvi de coneixement i l’establiment d’aliances que puguen aportar know-how a la ciutat: «Seguim treballant per fer d’Alcoi una Smart City referent que aposta per la digitalització i la innovació comptant amb tots els agents de la ciutat: econòmics, educatius i socials. Dins de la col·laboració amb Districte Digital que iniciarem en breu és necessari conéixer totes les iniciatives que s’estan desenvolupant i que ens poden ajudar a avançar en àmbits dels quals hi ha encara poques experiències consolidades. La visita, acompanyats de representants de la UPV, per reunir-nos amb Andrés Pedreño, ens ha permés intercanviar coneixements però, també, donar a conéixer a nous actors els avanços i reptes d’Alcoi, i establir aliances imprescindibles per ser capdavanters en el nou espai tecnològic i econòmic que ens espera».
Entre altres temes, en la reunió es va parlar de projectes com l’impuls de l’emprenedoria digital amb l’existència de casos d’èxit digitals rellevants en l’àmbit internacional o la Càtedra Smart City entre l’Ajuntament d’Alcoi i la Universitat Politècnica de València. Francés també va explicar que Alcoi és una les ciutats espanyoles que més ha apostat pel desenvolupament de les ciutats intel·ligents, amb la captació de fons europeus destinats a aquest objectiu. En aquest context, la UPV- campus d’Alcoi és un element important perquè és un motor per al desenvolupament dels ecosistemes digitals provincials i regionals, on destaca la seua interacció i capacitat de generar noves startups en sectors de futur.