Alcoi és gran gràcies a la seua gent. No hi ha esdeveniment ni data assenyalada en la qual els molts col·lectius de la ciutat no s’impliquen amb el major entusiasme.

Els carrers d’Alcoi, especialment les del centre, han sigut aquest matí un anar i vindre de gent, de música, d’actes, d’humor, de ganes de compartir i passar-ho bé.

La façana de l’ajuntament ha tornat a ser, un any més, l’enclavament triat per la Penya el Bon Humor, per a fer la representació de l’antic ofici de les «castanyeres». Un acte a benefici de Cáritas ja carismàtic, que no pot faltar cada 24 de desembre. A escassos metres, a l’encreuament del Cantó del Pinyó, es podia veure a un divertit guàrdia urbà dirigint el trànsit envoltat de regals, un costum d’antany que s’ha volgut representar.

Simultàniament, damunt de la «bandeja» de la Plaça d’Espanya, desenes de joves de centres religiosos de la ciutat cantaven nadales. Tot això amb el pas de grups de ciclistes i motocicletes vestits amb motius del moment.