Aprofitar els carrils bici construïts per a aconseguir que la bicicleta siga una alternativa real als vehicles motoritzats a Alcoi. Aqueix és l’objectiu de les propostes presentades pel Partit Popular en la comissió de Gestió Estratègica i que el Govern local, del PSOE, s’ha compromés a posar en marxa. L’Ajuntament llançarà campanyes de sensibilització per a fomentar l’ús de la bici i instal·larà sistemes de control amb els quals informar del nombre d’usuaris que utilitzen el carril bici.

Després d’invertir entorn d’un milió d’euros en la construcció de carrils bici, el Partit Popular advoca per definir “una política de mobilitat que permeta aprofitar aqueixes infraestructures”. El regidor Kiko Cantó defensa la posada en marxa de campanyes de sensibilització perquè els alcoians utilitzen la bicicleta com a mitjà de transport sostenible alternatiu als vehicles motoritzats. Cantó valora la predisposició del Govern a realitzar aquest tipus de campanyes, així com a subvencionar l’adquisició de bicicletes.

“La ciutat ha invertit en carrils bici que actualment tenen un ús mínim, bàsicament centrat en l’esport i l’oci. Necessitem que la bicicleta siga un mitjà de transport habitual i en aquest objectiu l’Ajuntament ha de fer tot el possible per a implicar els ciutadans”, ressalta l’edil.

Segons explica Cantó, el Govern també ha acceptat la proposta del Partit Popular per a instal·lar dispositius que compten les bicicletes, així com pantalles que oferisquen en temps real la informació sobre el nombre de bicicletes diàries que utilitzen cada carril bici. El regidor explica que aquesta mesura s’aplica a València per a “visibilitzar” l’ús que es fa de la bicicleta i altres vehicles sostenibles pels carrils bici de la ciutat. “És també una manera de convidar a qualsevol que veja aquests panells a unir-se a les persones que volen una ciutat més agradable i saludable”.