El passat 12 de desembre, dins del 2n Congrés de Benestar dels Animals de Companyia i Convivència Ciutadana, organitzat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, es va presentar la campanya ‘El repte dels 21 dies’. Aquesta campanya va ser realitzada per l’agència Panda Creatiu per al Departament de Salut Pública de l’Ajuntament d’Alcoi.

La presentació va ser a càrrec d’Hermes Vélez, qui va dirigir la campanya en coordinació amb el departament de Salut Pública. L’inici de la ponència es va centrar a mostrar als assistents quina era la problemàtica de l’orí dels gossos al carrer i quines necessitats i objectius havia de complir la campanya. Un problema que es repeteix, d’altra banda, en la majoria de municipis de la Comunitat Valenciana. D’una forma molt visual, la presentació, es va anar centrant en la idea de canviar els hàbits dels propietaris de gossos i donar a conèixer l’ordenança municipal. Es va posar un exemple del funcionament de la plataforma: en què consistien els reptes i la reacció dels usuaris durant aquesta experiència. Es van aprofitar els últims de minuts de la ponència per a ensenyar tot el material que es va utilitzar en la promoció de la campanya i d’on va partir el concepte i la part creativa.

Després de finalitzar la ponència, es va obrir un torn de preguntes on tècnics d’altres ajuntaments i representants d’associacions es van interessar pels resultats de la campanya i van aportar idees, que potser es poden usar per a futures campanyes i continuar millorant la convivència i l’aspecte de la ciutat.

En el Congrés es van reunir més de 170 representants de l’administració local, professionals de veterinària, personal de l’àmbit Universitari i, associacions de animalistes.

El transcurs del Congrés es va aprofundir en etologia i la ciència del comportament animal, així com models d’èxit i bones pràctiques en matèria de gestió del benestar dels animals de companyia. El congrés va ser inaugurat per Guillermo Lujan Valero, alcalde de l’ajuntament d’Aldaia, Vicent Gil Olmedo, secretari general de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i Rogelio Llanes Ribas, director general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca. En la clausura va participar Francisco Rodríguez Mulero, secretari autonòmic d’agricultura i desenvolupament rural i director de l’Agència Valenciana de Foment de Garantia Agrària.

«Estem molt contents que la nostra ciutat siga referent una vegada més, en aquest cas amb un projecte que naix d’una jove empresa que ara podrà expandir el seu abast i treballar per altres ciutats. La campanya es va presentar com un exemple de bones pràctiques i hem de ressaltar-ho i donar-li la importància que mereix», indica el regidor de Salut Pública, Miguel Juan Reig.