Per al pròxim dijous, 2 de gener, s’ha convocat una reunió de diferents departaments municipals, agents mediambientals i la Protectora per a la creació d’Informació específica de cara a la ciutadania en relació amb l’enverinament d’animals de companyia. Es pretén tindre un document per a repartir entre les clíniques i ciutadania en general que indique tant com actuar en cas d’enverinament de l’animal com, en el cas, de detectar alguna persona responsable d’aquesta conducta.

Cal recordar que, a les últimes setmanes, s’han detectat alguns casos d’enverinament de gossos en el parc del Romeral. Com ocorre en aquests casos, l’ajuntament ha activitat el protocol corresponent informant tant a la Protectora, les brigades de parcs i jardins, la policia local i els agents mediambientals. Tant per part de la Protectora com de la policia, s’ha realitzat vigilància tant al parc com els voltants d’aquest, es demana també la col·laboració ciutadana, portant als animals lligats i amb la denúncia de conductes sospitoses perquè la identificació dels culpables d’aquest tipus de casos sempre és dificultosa.

El regidor de Sanitat i Salut Pública, Miguel Juan Reig, explica: «Seguim treballant tant perquè tots els implicats coneguen les situacions, i puguen actuar com toca, tant des de l’administració com en el cas de la ciutadania. Hem detectat que moltes vegades, els propietaris d’animals no saben com actuar si detecten que l’animal pot haver estat enverinat. Tampoc saben molt bé que fer si veuen algú que puga estar realitzant aquesta acció tan lamentable i, simplement, ho publiquen en les xarxes socials. La publicació pot avisar a altres ciutadans però també és necessari denunciar per a activar el protocol i poder realitzar les tasques d’investigació i prevenció necessàries, per tant, hem decidit crear una informació que done resposta a tots els dubtes i millora la resposta de totes i tots en el cas de l’enverinament d’animals».